Skip to main content
Map

Moeten we nog wel inzetten op zakendoen met China?

En zo ja, hoe dan juist? Kom het te weten in deze gratis infosessie!

Na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is China de derde grootste handelspartner van Europa buiten de EU. Vorig jaar werd er voor maar liefst 223 miljard euro aan goederen uitgevoerd naar ’s werelds meest bevolkte land. Bovendien importeerde België nooit meer vanuit China dan in 2022, ruim 35 miljard euro, meer dan een verdubbeling tegenover de import vanuit China in 2019.

Dat China een enorme markt is en dat hier enorme groeimogelijkheden zijn voor Vlaamse bedrijven, dat staat vast. Maar de recente geopolitieke spanningen en logistieke en economische uitdagingen hebben de handel met China er niet makkelijker op gemaakt. Veel Vlaamse bedrijven weten niet hoe om te gaan met de nieuwe rol van China in de wereldeconomie. Tijdens deze gratis infosessie zal China-expert Bart Horsten aan de hand van enkele concrete praktijkvoorbeelden toelichten hoe bedrijven dit best kunnen aanpakken. Nu de Chinese grenzen sinds begin dit jaar opnieuw geopend zijn, is reizen naar China terug mogelijk. Tijd dus om opnieuw met jouw bedrijf langs te gaan bij jouw Chinese klanten en handelspartners. 

PROGRAMMA

  • Verwelkoming door Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
  • Speech door Bart Horsten: ‘Moeten we nog wel inzetten op zakendoen met China? En zo ja, hoe?’
  • Toelichting Business Club China
  • Netwerkreceptie 

DOELGROEP
Is jouw onderneming reeds actief in China of importeer je uit China, maar bots je nog dagelijks tegen allerlei uitdagingen? Schrijf je dan zeker in voor deze gratis infosessie. We lichten ook onze Business Club China toe. Hierbij komen we vanaf september maandelijks samen met gelijkgestemden om onderling ervaringen uit te wisselen over China.

SPREKER

Bart Horsten

Bart Horsten, Managing Director van Horsten International BV heeft een ijzersterke reputatie uitgebouwd als adviseur voor Belgische en Europese bedrijven die actief zijn in de Chinese markt. Hij stond mee aan de wieg van meerdere succesvolle Vlaamse bedrijven in China en zetelt in de raad van bestuur van de Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel. 

Wil jij met gelijkgestemden ervaringen uitwisselen over China? Bekijk dan zeker onze Business Club China.

Meer informatie

Contactpersoon

Sofie Engelen

Coördinator internationale dienstverlening

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Gratis.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan