Skip to main content
Map

Lerend Netwerk Energie 2023-2024

De oorlog in Oekraïne gaat nog steeds crescendo en zorgt al sinds het begin voor nog meer onrust op de wereldwijde energiemarkt. De energieprijzen op de markt stabiliseerden intussen wel wat, maar de energiefactuur blijft onzeker. Flexibele energieoplossingen, de energietransitie richting hernieuwbare energie en de weg naar net zero tegen 2050 worden daardoor nog belangrijker. Voka West-Vlaanderen brengt daarom ook dit jaar energieverantwoordelijken van bedrijven samen om ervaringen uit te wisselen.

In het Lerend Netwerk Energie krijg je nieuwe inzichten en zorgen bedrijfsbezoeken voor verrijkende ervaringen. Per sessie staat één thema centraal dat ofwel door de groep, ofwel door een extern expert wordt uitgelicht. De data en inhoudelijke onderwerpen van de sessies worden op de kick-off in samenspraak vastgelegd. 

De uitdagingen op vlak van energie zijn dan ook legio: Hoe kan de aankoopstrategie resistent gemaakt worden aan de huidige veranderingen? Hoe worden de extra kosten geabsorbeerd?

De recente geopolitieke situatie noopt landen en bedrijven bovendien om onafhankelijker te worden in hun energievoorziening. Ook de Europese Unie zette die shift alvast in. Wil je mee aan tafel schuiven met collega- energieverantwoordelijken en inzichten delen? Dan ben je met dit Lerend Netwerk aan het juiste adres.

Programma

Kick-off: kennismaking en themabepaling
dinsdag 3 oktober 2023, van 11.00 tot 16.30 uur

5 sessies, data te bepalen op kick-off
Najaar 2023 - voorjaar 2024
Telkens van 16.00 tot 19.00 uur

Informele slotsessie
Eind april 2024, van 15.00 tot 20.00 uur

Dit Lerend Netwerk kan al sinds een decennium steunen op de expertise van twee peters:

  • Pedro Ligneel, onderwijsinspecteur en verbonden aan de opleiding bachelor Energiemanagement Howest
  • Dominique Hamerlinck, energiemanager bij Alpro.

Voor meer info over dit Lerend Netwerk kan je contact opnemen met Sarah Spenninck.

Contactpersoon

Sarah Spenninck

Adviseur duurzaam ondernemen en innovatie

Adres

Loweide
Ravenbosstraat 24
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 1.085 euro
Niet-leden: 1.625 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dat betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits jouw bedrijf aan de voorwaarden voldoet.

Voka-registratienummer: DV.O104126.
Aantal opleidingsuren: 18

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar Sarah Spennick uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag