Skip to main content

Lab⁺: Van teamleider naar manager met Quinn

Heb je onlangs promotie gemaakt? Koester je de ambitie om als leidinggevende door te groeien naar het volgende niveau, het management? Fantastisch nieuws. Maar ineens word je overvallen door een lichte vlaag van zenuwen. Een normale reactie die hoort bij het krijgen van meer verantwoordelijkheden. Tijdens dit lab word je volledig klaargestoomd voor jouw nieuwe rol.

Hoe kun je succesvol managen in een wereld waarin niets stabiel is? Hoe reageer je als manager adequaat op de complexe en soms tegenstrijdige uitdagingen van vandaag?

De geheime succesformule voor de moderne manager is het managementmodel van de concurrerende waarden, ook het managementmodel van Quinn genoemd. In dit model worden de krachten en zwakheden van elk type leiderschap naar waarde geschat. Het komt er als manager op aan om naast de theoretische kennis achter de modellen ook de hieraan verbonden vaardigheden te verwerven.

Aanpak

We starten de 5-delige lessenreeks met een 360°-rapport waarin we uw persoonlijke sterktes en groeimogelijkheden in kaart brengen aan de hand van het waardenmodel van Quinn. Vervolgens gaan we a.d.h.v. interactieve workshops op zoek naar uw persoonlijke groeimogelijkheden in iedere rol. We evolueren en veranderen ons gedrag door veelvuldig te oefenen, zowel tijdens de sessies als op de werkplek. We werken we een persoonlijk actieplan uit dat we op het einde van het traject bespreken tijdens een 1,5 uur individuele coaching. 

Programma 

Sessie 1: Algemeen kader en bespreking 360°-rapport.
Innovator - Je kijkt vooruit en faciliteert aanpassingen en verandering.
Bemiddelaar - Je bemiddelt en onderhandelt met interne en externe partijen, je vertegenwoordigt de organisatie naar buiten toe.

Sessie 2: Producent - Je bent taak georiënteerd, gericht op het behalen van de vastgestelde doelen.
Bestuurder - Je bepaalt de doelstellingen en stelt duidelijke verwachtingen

Sessie 3: Coördinator - Je zorgt ervoor dat processen over de afdelingen heen op elkaar afgestemd zijn.
Controleur - Je analyseert de processen en verwerkt de grote informatiestromen, je controleert op de juiste manier jouw medewerkers

Sessie 4: Inspirator - Je stelt jezelf verantwoordelijk voor een goede samenwerking en teamgeest.
Mentor - Je zet je in voor de ontwikkeling van jouw mensen.

Sessie 5: 1,5 uur individuele coaching 

Doelgroep

Voor leidinggevenden in een productieomgeving, zoals brigadiers, meestergasten, lijnverantwoordelijken, teamleaders, supervisors, atelierchefs. Die (willen) doorgroeien naar het volgende niveau, het management (Production I Operations I Maintenance I Project Engineering), en die daarvoor nieuwe managementvaardigheden en inzichten willen ontwikkelen. 

Spreker

Marleen Miechielsen, zaakvoerder van MTC bvba. Marleen werkt al jaren als trainer voor Voka. Haar trainingen timemanagement en delegeren zijn bekend in heel Vlaanderen. Ze maakt er een erezaak van om de concrete leefwereld van de deelnemers als uitgangspunt te nemen: de eigen taken en situatie zijn de basis van de opleidingen die ze geeft. De mix van theorie en praktijk staat garant voor een unieke leerervaring.
 

Voor meer info kan je terecht bij Britte Ødegård

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 1750 euro
  • Niet-leden: 2625 euro

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
VZW - DigiChambers 2021
VZW - eATA 2021
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group