Skip to main content
Lab: Trade compliance

Lab: Trade compliance

Import en export: het brengt heel wat papierwerk, controles en wetgeving met zich mee. Tijdens dit Lab komen onderwerpen zoals de wettelijke verplichtingen, het correct gebruik van Incoterms, vervoerdocumenten, transport, verzekeringen, het correct toepassen van btw bij internationale handel … aan bod.

Meer en meer wordt verwacht dat uw onderneming werkt in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving. Compliancy is niet in het minst belangrijk bij controles vanuit douane of btw-administratie, maar ook bij de erkenningen en uitreiking van douanevergunningen is het van belang dat uw onderneming trade compliant is.

Maar hoe pakt u zoiets aan? En wanneer is de organisatie trade compliant? Of uw bedrijf nu wereldwijd exporteert of binnen Europa, aan welke regels moet dan worden voldaan? Zijn er mondiale regels op het gebied van trade compliance of douane?

Tijdens dit Lab krijgt u een antwoord op uw vragen! Inschrijven kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Daphne Renier.

Doelgroep

Exportmanagers, supply chainmanagers, CFO's, verantwoordelijken export, boekhouding, …

Resultaat

Op het einde van het traject heeft u een breed overzicht van de wettelijke verplichtingen en kunt u in no time uw internationale handel optimaliseren.

Methodiek: Leren, delen, oefenen 

De sessies zijn opgevat als een begeleide training. We brengen de wetgeving en verplichtingen praktisch en stapsgewijs aan, delen praktische tips en ervaringen en werken met herkenbare praktijksituaties. Ook eigen cases komen aan bod zodat de kennis onmiddellijk in de werkomgeving kan geïmplementeerd worden.   

Spreker

Lieve Lombaert: Consultant (Lova consultants) en docente Internationale Handel & Logistiek aan Vives I Specialisatie: Wetgeving i.v.m. transport & internationale handel.
Lieve is een van de weinige Vlaamse consultants die het praktische van de wetgevingen in verband met vervoer en internationale handel kan linken met de praktische kant van de internationale handel, douane en btw. 

Contactpersoon

Daphne Renier

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Adres

O-Forty
Kapellestraat 130
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 890 euro
  • Niet-leden: 1035 euro

Voor dit Lab kunt u gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.  
Aantal opleidingsuren: 15

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group