Skip to main content

Lab: De basisprincipes van een sterk kwaliteitsmanagement

Ben je sinds kort verantwoordelijk voor het kwaliteitsmanagement binnen een onderneming of heb je al enkele jaren ervaring in dit vakgebied maar wil je nog meer kennis in deze materie opbouwen? Dan is dit lab rond de basisprincipes van een sterk kwaliteitsmanagement een aanrader.

Tijdens vijf sessies gaan we dieper in op thema's zoals klachtenbehandeling, het meten van de productie(machines) op de werkvloer of het bijsturen van het huidige kwaliteitsproces. Daarnaast is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met soortgenoten.

DOEL: Jouw kennis rond kwaliteitsmanagement versterken

Elke sessie gaan we dieper in op een bepaald aspect van het kwaliteitsmanagement. Dit gaat van het meten, monitoren en verbeteren van het huidige management tot het implementeren van nieuwe kwaliteitsprocedures gebaseerd op gekende kwaliteitstheorieën. Daarnaast gaan we ook verder in op hoe je dit kwaliteitsmanagement 'verkoopt' binnen de onderneming, zowel naar de directie als op de werkvloer. We stellen samen actiepunten op die je al kan uitproberen in de praktijk. Na elke sessie ontvang je hierop waardevolle feedback van de trainer en deelnemers.

Doelgroep

Basisopleiding voor kwaliteitsverantwoordelijken.

Programma

  1. De kwaliteitsmanagementsystemen nieuwste generatie met High Level Structure (contextanalyse)
  2. De interne marketing van kwaliteitsmanagement: hoe krijg ik iedereen mee?
  3. Het monitoren, meten, analyseren en verbeteren op vlak van product/dienst, proces, systeem en context/stakeholders
  4. Kwaliteitsbeleid en vertalen naar verschillende processen
  5. Procesbeheersing en procesverbetering

Resultaat

Na deze vijf sessies heb je een sterke kennis rond kwaliteitsmanagement verworven die je gemakkelijk kan vertalen naar de werkvloer. 

Trainer

Stijn Mahieu, Forma BV
 

Inschrijven voor dit online seminarie kan via deze link. Voor meer info kan je terecht bij Lisa Den Tandt.

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 890 euro
  • Niet-leden: 1.335 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid als je bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Je aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd – in de vorm van foto en/of film – dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag
Accent
DHL
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group