Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Lab: De basisprincipes van een sterk kwaliteitsmanagement

Ben je sinds kort verantwoordelijk voor kwaliteitsmanagement of heb je al enkele jaren ervaring hierin maar wil je graag nog meer kennis opdoen? Dan is dit Lab rond de basisprincipes van een sterk kwaliteitsmanagement een aanrader. Tijdens 5 sessies gaan we dieper in op thema's zoals klachtenbehandeling, het meten van de productie(machines) of het bijsturen van het huidige kwaliteitsproces. Daarnaast kan je ook ervaringen uitwisselen met de spreker en collega-kwaliteitsmanagers.

Tijdens deze 5 sessies maak je kennis met de basisprincipes van een sterk kwaliteitsmanagement. In elke sessie gaan we in op een bepaald aspect van kwaliteitsmanagement, van het meten, monitoren en verbeteren van het huidige management tot het uitrollen van nieuwe kwaliteitsprocedures gebaseerd op gekende kwaliteitstheorieën.

Daarnaast kijken we ook hoe je dit kwaliteitsmanagement binnen je onderneming kan 'verkopen', zowel naar de directie toe als op de werkvloer. We stellen samen actiepunten op die je ook al eens in de praktijk kan uitproberen. Na elke sessie ontvang je hierop waardevolle feedback van de spreker en deelnemers.

Na de 5 sessies beschik je over een sterke kennis rond kwaliteitsmanagement die je makkelijk naar de werkvloer kan vertalen. 

Programma

 1. De nieuwste generatie kwaliteitsmanagementsystemen met High Level Structure (contextanalyse)
 2. De interne marketing van kwaliteitsmanagement: hoe krijg je iedereen mee?
 3. Het monitoren, meten, analyseren en verbeteren op vlak van product/dienst, proces, systeem en context/stakeholders
 4. Kwaliteitsbeleid en vertaling naar verschillende processen
 5. Procesbeheersing en procesverbetering

Spreker

Stijn Mahieu, CEO van Forma BV, heeft meer dan 15 jaar ervaring in het implementeren van kwaliteitsmanagementsystemen in een brede range van sectoren en bedrijven, van kleine kmo’s tot grote multi-site ondernemingen. 

Voor wie?

Deze basisopleiding is bedoeld voor kwaliteitsverantwoordelijken die nieuw zijn in deze functie of die graag hun kennis willen verbreden.

Kmo-portefeuille

Voor dit lab kan je ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Jouw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 dagen na de eerste sessie via www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen. 

Benodigde informatie kmo-portefeuille 

 • Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen: DV.O104126 
 • Type dienstverlening: opleiding 
 • Datum opleiding: 14/05/2024 
 • Projectbedrag: € 1300 voor leden, € 1950 voor niet-leden 
 • Aantal opleidingsuren: 17,5 
 • Thema: Beroepsspecifieke competenties

Contactpersoon

Lisa Den Tandt

Member Services - Productie/kwaliteit

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: €1.300
 • Niet-leden: €1.950

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag