Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Infosessie: Circulair ondernemen toegelicht aan de hand van bedrijfscases

Infosessie: Circulair ondernemen toegelicht aan de hand van bedrijfscases

  • Online

Ondanks, of misschien net dankzij, de recente crisissen, bepaalt circulair en duurzaam ondernemen steeds meer de agenda van de bedrijfswereld. Aangespoord door Europa heeft Vlaanderen zich als doel gesteld om in 2050 een nagenoeg volledig circulaire economie te hebben. Heel wat bedrijven wachtten de wetgeving niet af en bewijzen vandaag al dat circulair ondernemen veel kansen biedt. Ze pasten hun business- en werkingsmodellen aan op weg naar een circulaire economie.

Een circulaire economie betekent heel simpel dat we minder ‘virgin’ grondstoffen van de planeet gebruiken om onze producten mee te maken. Het is een economie waarin afval niet bestaat omdat je ernaar kijkt alsof het een grondstof is en zo de gebruikte grondstoffen zo goed mogelijk opnieuw inzet.

Er zijn evenwel diverse manieren waarop dit gebeurt. Een circulaire economie richt zich op 'reduce' (weinig grondstofverbruik), 're-use' (hergebruiken van producten) en 'recycle' (hergebruiken van grondstoffen), ook wel bekend als de 3R-aanpak.

In deze infosessie lichten we de verschillende circulaire businessmodellen toe aan de hand van enkele tientallen bedrijfscases van bij ons.


Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor (kmo-)ondernemers die nog geen stappen hebben gezet naar hergebruik van grondstoffen en die willen kennismaken met circulair ondernemen.

Contactpersoon

Marijke Bouciqué

Kennis & advies/Innovatie - Innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

Gratis

Voka & VLAIO Samen sterk in ondernemen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag