Skip to main content

Handelsmissie Noord-Italië

In samenwerking met Leuven Mindgate organiseren we een economische missie naar de mooiste laars van Europa. Tijdens deze 4-daagse inspiratietrip strijk je neer in het Noorden van Italië, ook wel bekend als la Quadrilatero d'Oro. De gouden vierhoek - Milaan, Turijn, Genua en Bologna - voert al enige tijd de boventoon op vlak van industrie dankzij top notch machine engineering met ronkende namen als Ferrari en Lamborghini. Il dolce far niente combineren met exclusieve bezoeken aan de meest florerende bedrijven uit Noord-Italië? Het kan dankzij onze handelsreis! 

Waarom Noord-Italië

Noord-Italië hoort bij de absolute top van Europese groeiregio’s met het hoogste BNP per capita in Europa. Milaan, Turijn, Genua en Bologna zijn samen goed voor 30% van het Italiaanse BBP. Automazione is tot op heden de best presterende macrosector van het land en niet toevallig bevinden de meest geavanceerde ondernemingen zich in eerder genoemde steden. 

De uitvalsbasis voor deze reis is Bologna. Een stad waar het verleden en heden elkaar als geen ander versterken. Het is de thuishaven van de oudste universiteit van Europa en wordt geroemd om haar doortastende, academische onderzoekstraditie. Gelijktijdig herbergt het ook de crème de la crème van de internationale machine- en motorindustrie. Ferrari's en Lamborghini's die door het historische stadscentrum scheuren zijn er dan ook gemeengoed.

Ook wat de Vierde Industriële revolutie (Industrie 4.0) betreft schakelen ze een versnelling hoger en positioneren ze zich als pioniers tussen de Europese datacentra. Een mindset die duidelijk haar vruchten afwerpt, want intussen staat de regio bekend als packaging valley. Tijdens je bezoek krijg je dan ook een unieke blik achter de schermen bij fabrikanten die gebruikmaken van de snelste en krachtigste geautomatiseerde verpakkingsmachines.

The Flemish Connection

Een sterke universitaire traditie, engineering en succesvol tegen de stroom indruisen? De parellellen met onze provinciehoofdstad zijn duidelijk. Het is niet toevallig dat partners als Leuven MindGate, provincie Vlaams-Brabant, Flanders Make en Sirris hun schouders mee onder deze innovatieve reis zetten. 

Je brengt onder meer een bedrijfsbezoek aan de plants van SEW Eurodrive - met een vestiging in Haasrode voor velen geen onbekende - System Logistics, Tetra Pak Packaging Solutions, Ferrari en Lamborghini. Naast de maak- en motorindustrie verken je ook andere actuele domeinen zoals Big Data. Tijdens een rondleiding in het nieuwbaken datacenter van het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts in Bologna ontdek je hoe je innovatie ook zijn weg vindt in minder voor de hand liggende domeinen.

Daarnaast blijven we in het spoor van het Leuvense dna en versterken we de banden met de Universiteit van Bologna. Maar je belandt pas echt in hart van de metropool tijdens je bezoek aan het Innovazione Urbana Lab. Met behulp van technologieën zoals augmented reality duik je midden in het ontstaansverhaal van Bologna en maak je op een eigentijdse manier kennis met het rijke verleden van de stad.

Programma

2 oktober

programma

3 oktober

programma

4 oktober

programma

5 oktober

programma

6 oktober

programma

Logo partners

Contactpersoon

Tuba Gungor

Adviseur Internationaal Ondernemen - Coördinator Jong Voka

Wanneer

Prijs

Nog te bepalen (all inclusive)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden

Proximus