Skip to main content
Global Gateway Letland

Global Gateway Letland (GRATIS)

Digitale transformatie en 5G in Letland
Leer snel bij over opportuniteiten in deze Baltische staat

Bij Letland denkt u misschien eerder aan de haven van Ventspil, Riga en zijn uitzonderlijke strategische positie, dan aan digitalisering, 5G of andere opportuniteiten? Think again! Verneem alles over de diverse opportuniteiten in deze kleine Baltische staat tijdens dit gratis seminarie, met aansluitend ook een netwerkmoment.  

Letland is wel degelijk een koploper inzake digitale overheidsdienstverlening. Zo telt het land liefst acht competentiecentra en drie digitale innovatiehubs. In deze onestopshops en excellentiecentra vinden ondernemers ondersteuning voor een digitale transformatie van hun bedrijf. Letland heeft niet alleen een nationale strategie rond artificiële intelligentie uitgebouwd. Het ziet zichzelf ook terecht als Europese 5G-proeftuin. Zo heeft telecombedrijf Latvian Mobile Telephone (LMT) onlangs de eerste grensoverstijgende dronevlucht uitgevoerd, waarbij de drone via 5G in verbinding stond met de piloot.

Meer dan genoeg redenen dus om te focussen op Letland! Tijdens dit seminarie vertellen ambassadeur Andres en vertegenwoordigers van LMT en het Letse ministerie van Regionale Ontwikkeling meer over de Letse innovatiestrategie, de laatste nieuwe digitale toepassingen en 5G.

Voor bedrijven die in Letland willen zakendoen of ondernemers die inzetten op bijvoorbeeld het internet of things, artificiële intelligentie, e-health of smart cities, is dit seminarie een absolute aanrader.

#samensterkerondernemen

VLAIO

Contactpersoon

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Deze activiteit is gratis en exclusief voor leden van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voorwaarden

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland biedt u dit event gratis aan. Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u ons uiterlijk de dag voor de activiteit nog te verwittigen via mail naar pr.aw@voka.be. Verwittigt u niet of laattijdig? Dan zullen wij u een forfait aanrekenen van 75 euro (excl. btw) per persoon voor de gemaakte kosten en organisatie.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Activiteiten waarvoor een fysieke samenkomst is voorzien gaan in die vorm door als het kan, met respect voor de veiligheidsmaatregelen die op dat moment gelden. We houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

Hulp nodig?

Gosselin
Welt white paper
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans