Skip to main content

Charter Techniekpromotie 2021

Voka - Kamer van Koophandel Limburg, Confederatie Bouw Limburg en de Provincie Limburg nodigen de partners van FIRST LEGO League graag uit op de plechtige overhandiging van de certificaten van het Charter voor Techniekpromotie.

Voor veel bedrijven is het vinden van goed geschoold technisch personeel een enorm uitdaging, daarom pakken Voka – KvK Limburg en Confederatie Bouw Limburg - samen met de Provincie Limburg -  het probleem bij de bron aan.  Dat doen we met de FIRST LEGO League!  Die brengt jongeren op een unieke en creatieve manier in contact met techniek en wetenschappen.  Zo willen we het imago van het technisch onderwijs verbeteren en STEM-opleidingen promoten.

Meer dan 1400 leerlingen inspireren we via 37 Limburgse scholen met deze unieke LEGO-wedstrijd. Al die 1400 meisjes en jongens gaan in de klas aan aan de slag om een interactieve robot te bouwen en te programmeren op een wedstrijdtafel.  Daarnaast gaan ze ook een innovatieve oplossing zoeken voor een probleem in hun omgeving. Op deze manier kunnen ze op een toffe manier proeven van de technische sector.
 
De FIRST LEGO League is alleen maar mogelijk dankzij de steun van enthousiaste partnerbedrijven. Deze bedrijven zijn echte techniekrolmodellen en ontvangen als erkenning hiervoor het charter techniekpromotie voor hun bijdrage aan het warm maken van jongeren voor STEM uit de handen van gedeputeerde Bert Lambrechts van de Provincie Limburg.

Partners

FIRST LEGO League

Contactpersoon

Kristof Thijs

Coördinator Onderwijs

Wanneer

Prijs

Dit is een gratis event, exclusief voorbehouden voor de partners van het project Techniekpromotie.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo