Skip to main content
 • Activiteiten
 • Bouw- en vastgoedcommunity: Betaalbaar bouwen @Suikerpark (Veurne)

Bouw- en vastgoedcommunity: Betaalbaar bouwen @Suikerpark (Veurne)

Voka brengt als sectoroverschrijdende organisatie Oost- en West-Vlaamse bedrijven uit de brede bouw- en vastgoedketen samen in een community, om op een respectvolle en open manier te streven naar vernieuwing en innovatie. Het jaarprogramma bestaat uit 4 fysieke events en 2 webinars. Tijdens dit 3de event staat het thema betaalbaar bouwen en verbouwen centraal. We maken kennis met het Suikerpark in Veurne en gaan in gesprek met beleidsmakers en mensen uit de sector (architect, ontwikkelaar, aannemer) over de uitdagingen van vandaag. 
 

Hoe houd je jouw bouwproject betaalbaar? Iedereen ligt er vandaag wakker van: van bouwheer, architect tot aannemer. De ambitie moet zijn om aangename buurten in steden te ontwikkelen waar wonen betaalbaar, duurzaam en aangenaam is, waar alle voorzieningen en het openbaar vervoer op wandel- of fietsafstand liggen. Betere steden en buurten voor mens en klimaat. Maar hiervoor moeten we nog een aantal uitdagingen overwinnen.

De Suikerparksite is een begrip in Veurne en een mooi voorbeeld van zo’n aangename en betaalbare buurt. Tijdens de 20ste en het prille begin van de 21ste eeuw werd er in de suikerfabriek op grote schaal suiker geproduceerd. Als gevolg van globalisering en toegenomen concurrentie sloot de fabriek in december 2005 haar deuren. Suikerpark wordt geen klassieke verkaveling, maar een volledig nieuw en dynamisch stadsdeel. Het is een heus pilootproject voor de Westhoek en het resultaat van minutieus denk- en tekenwerk door een team van gerenommeerde (landschaps)architecten in samenwerking met de Stad Veurne, WVI en ION. Een masterplan met aandacht voor maximaal contact tussen het park en de bewoners. Naast de bewuste keuze voor een groen karakter, staan flexibiliteit, diversiteit en betaalbaarheid centraal. 

Programma

 • 17.30 uur Ontvangst bij InterWest (gelegen naast het Suikerpark)
 • 17.45 uur Rondleiding Suikerpark 
 • 19.15 uur Panelgesprek  + Q&A 
 • 20.15 uur Netwerking met walking dinner
 • 22.00 uur Voorziene einde

Jaarprogramma

Dit event maakt deel uit van de Bouw- en vastgoedcommunity, die 4 fysieke events en 2 webinars omvat: 

 • 21/03/22 Bezoek 1 - Delta Light: de toekomst van verlichting
 • 05/05/22 Webinar 1 - De omgevingsvergunning en opdrachtgeverschap
 • 23/06/22 Bezoek 2 -  Vynckier: de toekomst van een iconische site
 • 29/09/22 Webinar 2 - De impact van digitalisering
 • 11/10/22 Bezoek 3 - Suikerpark: betaalbaar bouwen 
 • December Fysiek event 4

Voor wie?

Uitsluitend voor zaakvoerders of beslissingsnemers van bouw- of vastgoedgerelateerde bedrijven
 

Contactpersoon

Ann De Decker

Member Services/Relatiebeheer

Adres

Site Suikerpark (onthaal bij InterWest, naast het Suikerpark)
8630 Veurne

Wanneer

Prijs

Je schrijft meteen in voor het volledige traject van 1 kalenderjaar. De prijs hiervoor bedraagt 500 euro. Je kan op elk moment nog inpikken; je betaalt dan pro rata.

Dit event is exclusief voor Voka-leden. Ben je al lid en wil je deel uitmaken van de Bouw- en vastgoedcommunity, contacteer dan Ann De Decker.
Ben je nog geen lid? Neem dan contact op met Ann Verhoene.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag