Skip to main content

Bouw- en vastgoed community 2022

De community die de hele bouw- en vastgoedketen samenbrengt.

Voka brengt als sectoroverschrijdende organisatie Oost- en West-Vlaamse bedrijven uit de brede bouw- en vastgoed keten samen, om op een respectvolle en open manier te streven naar vernieuwing en innovatie. 

De opstart ging door op 21/3 bij Delta Light maar aansluiten kan nog steeds vanaf de eerstvolgende activiteit. We verrekenen het inschrijvingsgeld dan pro rata. Het volledige programma vind je hieronder.

Waarom een Bouw- en vastgoedcommunity?

Geen sector is zo versnipperd als de bouw- en vastgoedwereld. Heel wat (sector)organisaties verdedigen de belangen van een stuk van deze complexe keten. Ook netwerkevenementen zijn meestal gereserveerd voor een stukje van de markt, terwijl alle spelers elkaar nodig hebben. Vandaar dat Voka als sectoroverschrijdende organisatie alle bouw- en vastgoedbedrijven samen wil brengen in één community.

Voor wie is deze community?

De bouw- en vastgoedcommunity staat open voor alle spelers in de keten van bouw- en vastgoed: architect, aannemer, onderaannemer, studiebureau, vastgoedmakelaar, projectontwikkelaar, maar evengoed investeerder of start-up die de sector naar een hoger digitaal niveau wil tillen.

Praktisch

  • Je schrijft je meteen in voor het volledige kalenderjaar, waarvoor de totale kostprijs 500 euro excl. btw bedraagt pp.
  • Maximaal 2 deelnemers per bedrijf (zaakvoerders en/of beslissingsnemers)
  • Het deelnemende bedrijf is bouw- of vastgoedgerelateerd 
  • Exclusief voor Voka-leden uit Oost- en West-Vlaanderen
  • Het jaarprogramma bestaat uit 4 fysieke events en 2 webinars 

 

Programma

21/03 Bezoek Delta Light: de toekomst van verlichting
21/03 Bezoek Delta Light: de toekomst van verlichting

Delta Light - een Belgisch familiebedrijf en wereldwijde speler uit Wevelgem - ontwerpt en fabriceert architecturale verlichting. Daarvoor werken ze samen met partners uit de brede bouw- en vastgoedketen: architecten, ontwerpers, aannemers en investeerders. 

Wij krijgen met onze community een exclusieve blik achter de schermen. De familie Ameloot deelt het bedrijfsverhaal en werpt een blik op de toekomst van verlichting. 

Nadien volgt een uitgebreid netwerkgedeelte met walking dinner.

Datum: 21/03/21 vanaf 17.30 uur

Locatie: Delta Light, Muizelstraat 2, Wevelgem

05/05 Webinar: de omgevingsvergunning en opdrachtgeverschap
05/05 Webinar: de omgevingsvergunning en opdrachtgeverschap

Met de inwerkingtreding van het omgevingsvergunningendecreet ging een aloude wens van Voka in vervulling. Maar hoog tijd voor een evaluatie. Vier jaar praktijkervaring leert ons dat er nog heel wat ruimte is voor verbetering in zowat alle stappen van het proces.

Steven Betz, adviseur ruimtelijke ordening bij Voka, gaat hierover met jullie in dialoog en licht alvast enkele geformuleerde aanbevelingen toe.  

Gilles Dewulf & Wim Vandendriessche, founders van humbble, focussen binnen hun praktijk op gedeeld opdrachtgeverschap. Aan de hand van voorbeelden lichten zij toe hoe een opdrachtgever d.m.v. dialoog het beschikbare ruimtelijk instrumentarium kan inzetten om snel te komen tot omgevingsvergunningen voor de realisatie van allerhande kwaliteitsverhogende projecten. 

Datum: 05/05/22 van 10.00 tot 12.00 uur

Digitaal via Zoom

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/82939552774

 

23/06 Bezoek Vynckier: de toekomst van een iconische site
23/06 Bezoek Vynckier: de toekomst van een iconische site

Het grootste deel van het enorme Vynckierterrein aan de Nieuwevaart in Gent staat al jarenlang leeg en de iconische gebouwen zijn danig verkommerd. Maar eindelijk is er weer toekomst: Revive heeft ambitieuze plannen en ook ABC Engines herontwikkelt een gedeelte van de site.

vynckier

 

29/9 Webinar: De impact van digitalisering

Start- en scale-ups over de impact van digitalisering op deze brede bedrijfsketen.

11/10 Bezoek Suikerpark Veurne

Samen met ION, focus op betaalbaar bouwen

Start om 17u30

15/12 Bezoek regio Gent - locatie ntb

Start om 17u30

Over de locatie kunnen we nog even niets verklappen.

Wanneer

Prijs

€500,00 voor het volledige kalenderjaar, met 6 activiteiten (4 fysiek, 2 webinars). 
Je kan op elk moment nog inpikken, dan betaal je pro-rata. 

Exclusief voor Voka leden.
Nog geen lid? Neem even contact met ons op.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

We hebben al vijf jaar een heel goede ervaring met onze Health Community, waarin spelers zitten van preventie tot en met (acute) zorg, maar ook techbedrijven. Die community slaagt erin vernieuwende ideeën naar voren te brengen.