Skip to main content
aftellen

Arbeidsrijpheid -en bereidheid leren meten

Op 16 juni nodigt Voka-KvK Limburg ondernemingen en scholen graag uit om een tool te ontdekken die de arbeidsrijpheid -én arbeidsbereidheid van leerlingen in een TSO of BSO richting kan kapteren. Op deze manier kunnen leerlingen die een stage of een duaal traject volgen gemakkelijker aansluiting vinden op de werkvloer en tellen ze hun dagen op de schoolbanken op een positieve manier af.

banner ESF

SODAPlus voor scholen en bedrijven

Het SODA-project is het grootste wetenschappelijk onderbouwd onderwijsproject in Vlaanderen dat leerlingen motiveert om efficiënter te werken aan hun professionele attitudes. Hiervoor heeft SODAplus het SODA-attest ontwikkeld. Dit attest is een bewijs van de positieve inzet (Stiptheid, Orde, Discipline en professionele Attitude) van een leerling. Om de kwaliteit van zijn werking te bewaken en om het attitudebeleid in iedere school te evalueren, ondersteunt SODAplus ook jaarlijks alle deelnemende SODA-scholen aan de hand van een professionaliseringsworkshop. Op deze manier leggen SODA-scholen de lat hoger!

Het SODA-attest dient als beloning voor jongeren met  een positieve attitude in het technisch en beroepsonderwijs. De bedoeling is een positieve attitude in het TSO en BSO te stimuleren en op die manier het niveau te verhogen. Een tweede doel is om (allochtone/kansarme) leerlingen een extra objectief selectiecriterium aan te bieden. Het attest wil jongeren meer kansen bieden op kwalitatieve vakantiejobs, stageplaatsen en uiteindelijk ook vast werk.

Programma

•    12.30u - onthaal met lunch
•    12.50u - welkom en Voka dienstverlening voor scholen door Mohamed
•    13.00u - Soda+ door Simon
•    14.00u - pauze
•    14.10u - getuigenis Rita Vandenbosch (PISO Tienen)
•    14.25u - getuigenis Pieter Schippers (Don Bosco Hoboken)
•    14.40u - ervaringsuitwisseling arbeidsrijpheid én bereidheid bij jongeren - cases
•    15.15u - netwerkdrink 

Podcast

            
      Over SODAPlus

Over SODAPlus

In deze podcast licht Simon alvast een tipje van de sluier op. 

Contactpersonen

Mohamed Abidar

Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt

Kirsten Janssens

Adviseur arbeidsmarkt

Wanneer

Prijs

Leden: €0.00
Niet-leden: €0.00

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo