Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • De Fakkel

de fakkel

De Fakkel

Voka - Kamer van Koophandel Limburg reikt jaarlijks 'De Fakkel' uit aan een familiebedrijf. De prijs is een belangrijke erkenning voor familiale ondernemingen met uitzonderlijke staat van dienst. De naamgeving van de award is ontleend aan het gezegde ‘de fakkel overdragen’. Bovendien is een fakkel eveneens een toorts, een lichtend voorbeeld. 

 “De Fakkel staat symbool voor het Limburgse familiebedrijf dat op verstandige wijze omspringt met haar continuïteit en een duidelijke governance geïmplementeerd heeft”, zegt Bart Balis, voorzitter van het Family Business Center bij Voka – KvK Limburg.

Voorwaarden
  • Eén van de belangrijkste voorwaarden bij deze nominatie is dat er minstens drie generaties al een actieve rol hebben gespeeld in het familiebedrijf.
  • Daarbij is het van belang dat de familie een actieve rol speelt in het bedrijf en het de meerderheid van de aandelen in handen heeft. 

*Enkel ondernemers met domicilie in Limburg en/of maatschappelijke zetel in Limburg komen in aanmerking om zich kandidaat stellen voor de Vokawards uitgereikt door Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Uitreiking van de Vokaward

De vorige editie van de Family Business Happening vond plaats op 10 mei 2023 bij vorige winnaar, Hegge. Ben jij ook benieuwd naar de foto's van de vorige editie van de Family Business Happening? Herbeleef dit onvergetelijke event en ga op zoek naar jezelf in de foto's...

Herbeleef Family Business Happening 2023...

Totstandkoming uitreiking

Totstandkoming uitreiking vokaward

 

Winnaars

De Fakkel award wordt uitgereikt sinds 2017, een overzicht van de winnaars:

2017 Brouwerij Martens
2018 H.Essers
2019 Nelissen Steenfabrieken
2020 Spaas Kaarsen
2021 Vandersanden
2022 Hegge
2023 Claes Retail Group

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers