Skip to main content
Map
  • De Fakkel

de fakkel

De Fakkel

Voka - Kamer van Koophandel Limburg reikt jaarlijks 'De Fakkel' uit aan een familiebedrijf. De prijs is een belangrijke erkenning voor familiale ondernemingen met uitzonderlijke staat van dienst. De naamgeving van de award is ontleend aan het gezegde ‘de fakkel overdragen’. Bovendien is een fakkel eveneens een toorts, een lichtend voorbeeld. 

 “De Fakkel staat symbool voor het Limburgse familiebedrijf dat op verstandige wijze omspringt met haar continuïteit en een duidelijke governance geïmplementeerd heeft”, zegt Bart Balis, voorzitter van het Family Business Center bij Voka – KvK Limburg.

Voorwaarden

  • Eén van de belangrijkste voorwaarden bij deze nominatie is dat er minstens twee generatiewissels hebben plaatsgevonden.
  • Daarbij is het van belang dat de familie een actieve rol speelt in het bedrijf en het de meerderheid van de aandelen in handen heeft. 

*Enkel ondernemers met domicilie in de stad/gemeente en/of maatschappelijke zetel in de stad/gemeente komen in aanmerking om zich kandidaat stellen voor de Vokawards uitgereikt door Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Uitreiking van de Vokaward

Dit jaar vindt de editie van de Family Business Happening plaats op 10 mei 2023. Wil je deze editie niet missen? Houd dan zeker onze pagina in de gaten.

Totstandkoming uitreiking

Totstandkoming uitreiking vokaward

 

Winnaars

De Fakkel award wordt uitgereikt sinds 2017, een overzicht van de winnaars:

2017 Brouwerij Martens
2018 H.Essers
2019 Nelissen Steenfabrieken
2020 Spaas Kaarsen
2021 Vandersanden
2022 Hegge

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers