Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Traject

Real leaders 2024

Echte leiders zijn echte mensen: authentiek, krachtig, kwetsbaar, gevoelig en charismatisch. Maar om dat te zijn, moet je eerst in de spiegel durven kijken. 
Het zijn kwaliteiten waar je in kunt groeien door hard aan jezelf te werken. Met dit uniek en op maat gemaakt leiderschapsprogramma, Real Leaders, wil Voka - Kamer van Koophandel Limburg bijdragen tot de ontwikkeling van Limburgse bedrijfsleiders en hun bedrijfsstrategie.

Hoe gaan we aan de slag?

Real Leaders is een 9-daagse beleving die zich afspeelt buiten de bedrijfsmuren. Het programma bestaat uit een mix van diverse leervormen, gestoeld op de kennis en ervaring van James Bampfield van Quinx. Real Leaders geeft jou inzichten in het geheim van een top-CEO als succesvolle leider. Neem jij genoegen met een middelmatig leven of een middelmatig leiderschap? Of kies je eerder voor een inspirerende rol waarbij jij voor jouw werknemers een omgeving wil creëren die het mogelijk maakt om de strategische bedrijfsdoelstellingen te realiseren?

 • + Ontdek je leidingsstijl
 • + Reflecteer en verander
 • + Authentiek leiderschap

Vind je eigen unieke stijl van leiderschap.

Tijdens deze eerste module duiken we in je verleden. Onbewust worden we allemaal tegen gehouden door patronen en gewoontes die ons verhinderen om een bepaald potentieel te vervullen. Deze patronen vloeien voort uit je individuele en sociale geschiedenis. We gaan samen op zoek naar wie je echt bent en wat jouw (bedrijfs)doelen zijn.

Leer het beste uit jouw team naar boven halen.

In de tweede module onderzoeken we jouw rol in een groep. Hoe fungeer je zelf in verschillende groepen, welke rollen neem je aan en welk effect heb jij als individu op andere groepsleden? 
Hoe leidt jij een groep? Op een authentieke, moedige en sensitieve manier. 
Didactisch gezien leer je ook  over de wetenschap achter groeps- en teamontwikkeling - met onmiddellijke toepassing in de teams die je leidt. Je leert feedback geven en ontvangen, hoe je je team mogelijk tegenhoudt en hoe je het beste in een team naar boven kunt halen.

Waar ga ik heen? Wat moet ik doen?

De opgedane zelfkennis uit module 1 & 2 vormen de basis om echt verandering door te voeren. Tijdens deze module kies je een specifiek veranderingsproject in jouw eigen onderneming. Hierbij maak je gebruik van de opgedane kennis bij jezelf en van de reisgenoten om de verandering te implementeren in jouw bedrijfsstrategie. 

Praktische info

Doelgroep

Real Leaders is er voor de ondernemer die wil stilstaan bij zijn of haar leiderschapspositie en de eigen onderneming wil laten evolueren op een bewuste en waardengedreven manier. Dit traject is voor degenen die de moed hebben om een spiegel voor te houden, zich te bezinnen en verandering in hun leven toelaten.  (Best wel +10 werknemers in dienst)

Prijs

Leden Voka - KvK Limburg: € 7.500 excl. btw 
Niet-leden Voka - KvK Limburg: € 13.100 excl. btw 
*20 tot 30% korting via KMO-portefeuille is mogelijk, voorwaarden zie https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille (erkenningsnummer DV.O105507)

Inbegrepen:

 • Groepsbegeleiding en coaching
 • Lunch, diner, drank aan tafel, versnaperingen, extra activiteiten
 • Syllabi en boeken

Niet inbegrepen:

 • Hotelovernachting & ontbijt: ongeveer € 145 excl. btw per nacht
 • Extra onkosten zoals dranken aan de bar of minibar
Programma

Real Leaders bestaat uit 3 modules (2 modules van 4 dagen, 1 module van 1 dag)

 • Module 1 - Personal dynamics: 
  Tijdens deze eerste module duiken we in je verleden. Onbewust worden we allemaal tegen gehouden door patronen en gewoontes die ons verhinderen om een bepaald potentieel te vervullen. Deze patronen vloeien voort uit je individuele en sociale geschiedenis. We gaan samen op zoek naar wie je echt bent en wat jouw (bedrijfs)doelen zijn.
  Locatie: Terhills Hotel, Maasmechelen
   
 • Module 2 - Group dynamics: 
  In de tweede module onderzoeken we jouw rol in een groep. Hoe fungeer je zelf in verschillende groepen, welke rollen neem je aan en welk effect heb jij als individu op andere groepsleden? Hoe leidt jij een groep? Op een authentieke, moedige en sensitieve manier. Didactisch gezien leer je ook  over de wetenschap achter groeps- en teamontwikkeling - met onmiddellijke toepassing in de teams die je leidt. Je leert feedback geven en ontvangen, hoe je je team mogelijk tegenhoudt en hoe je het beste in een team naar boven kunt halen.
  Locatie: Heerlijckyt Van Elsmeren, Geetbets
   
 • Module 3 - Change dynamics: 
  De laatste dag brengt het traject tot een climax. Alles wat je geleerd hebt tijdens dit traject worden in een pitch gegoten met als slotstuk de impact van Real Leaders op jouw leven nu en de toekomst. Welke conclusies heb je genomen en welke acties ga je ondernemen? Hierbij maak je gebruik van de opgedane kennis bij jezelf en van de reisgenoten om de verandering te implementeren in jouw bedrijfsstrategie. Deze slotpresentatie wordt niet alleen bijgewoond door de andere deelnemers van Real Leaders maar ook door een externe jury. Tussen de modules door zijn er duidelijke, actiegerichte huiswerkinstructies, zodat je al gaande weg optimalisaties in jouw eigen team kunt implementeren. 
  Locatie: tbc
   
Taal

De opleidingen worden gegeven in Engels en Nederlands. Deelnemers kunnen zich professioneel uitdrukken in het Engels.

Locaties

*Terhills Hotel: Zetellaan 68, 3630 Maasmechelen & De Heerlijckyt van Elsmeren: Weg op Halen 2, 3450 Geetbets

*Dit is afhankelijk van de module. 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 63 uren
Thema: Bedrijfsstrategie

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Hulp nodig of meer informatie over uw inschrijving? Contacteer:

Hulp nodig of meer informatie over uw inschrijving? Contacteer:

Laura Van Wijmeersch

Manager kameracademie en themanetwerken

Full bio of Laura Van Wijmeersch

Wanneer

Prijs

€ 7.500 voor leden van Voka - KvK Limburg, excl. btw

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.
Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 63

Cumuleerbaar met het VOV (Vlaams Opleidingsverlof) meer info vindt u hier.
Registratienummer opleidingsdatabank: ODB-1002158

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 30 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?