Skip to main content

Digitale werkinstructies

In ons privéleven zijn we allemaal digitaal. We controleren Facebook-feed op onze smartphones terwijl we de nieuwste Netflix-serie bekijken op een tablet. Maar in sommige ondernemingen lijkt deze digitale transitie maar in beperkte mate doorgedrongen tot de werkvloer.

Nu de nodige tools goedkoper worden en makkelijker in gebruik, en veel meer mogelijkheden bieden, is het slechts een kwestie van tijd om de nieuwe slimme technieken ook in jouw onderneming te gaan toepassen. Gezien elektronische werkinstructies veel voordelen bieden ten opzichte van hun papieren tegenhangers, sommen we enkele voordelen op:

  • Altijd en overal up-to-date met één click op de knop
  • Gestructureerde en gekoppelde workflows geven een logisch overzicht
  • Digitale werkinstructies geïntegreerd met uw planning waardoor je team weet wat van hen verwacht wordt
  • De operator krijgt directe feedback, zonder correctiemechanisme
  • Automatisch loggen van elke stap in uw procedure geeft een gemakkelijke controle aan het einde van de lijn
  • Verrijk uw werkinstructies met mediabestanden, soms zijn video's of afbeeldingen meer geschikt als communicatie
Programma

In deze interactieve infosessie zoomen we in op de algemene voordelen van het slimmer werken met digitale werkinstructies. We bekijken de mogelijkheden van 'standard operating procedures', logboeken en controlelijsten op de werkvloer via demo's en oefeningen. In de uitvoering komen zowel PC, tablet, telefoon of slimme bril aan bod.

Doelgroep

Productiemanagers, proces ingenieurs, kwaliteit managers, consultants, digitale innovatie managers en verantwoordelijken voor onderhoud en infrastructuur. Geen voorkennis vereist.

Docent

Peter Verstraeten - Proceedix

Ir. Peter Verstraeten heeft meer dan 20 jaar ervaring in procesverbetering in productie en logistiek. Hij volgde verschillende opleidingen (Vlerick MBA, Master in Corporate Finance en Lean-6Sigma Black Belt) en richtte S&V Management Consultants, Equazion en Proceedix op. Voor Peter is er altijd ruimte voor verbetering en innovatie.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   MensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Melanie Capocciuti

Adviseur innovatie & digitalisering

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 145,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 185,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Preventiemaatregelen

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo