Skip to main content

Procesbeheer: begin hier!

In veel bedrijven is de term 'proces' een onduidelijke vlag die vele ladingen dekt. Het gevolg? Miscommunicatie, een inefficiënte werking én frustratie. Herkenbaar? Volg dan op 3 februari 2022 de opleiding 'Procesbeheer: begin hier!' en ontdek hoe je met een pragmatische benadering van procesdenken tot een gedeelde basis voor procesbeheer komt!

Procesbeheer 

Elkaar goed begrijpen en vanuit een gedeeld inzicht gericht naar een welbepaald doel kunnen toewerken, is essentieel voor een goed werkende organisatie. De initiatieven en structuren om de business en bedrijfswerking te beheren, beheersen en verbeteren worden vaak samengebald in de term 'processen'. Een onduidelijke term die gehuld is in een waas van technisch jargon en die ertoe leidt dat medewerkers afhaken omdat processen 'iets voor specialisten' zijn. En dat staat een heldere communicatie in de weg, waardoor iedereen zijn ding doet en er fouten ontstaan!

Toegevoegde waarde van deze opleiding 

Deze opleiding reikt je een direct werkbare en makkelijk overdraagbare methode aan om heel concreet en in toegankelijke en begrijpelijke taal met collega's te spreken over processen. Je kunt meteen met je kennis aan de slag in je bedrijf, en verzekert je zo van een tijdsinvestering met een onmiddellijk én duurzaam rendement.

Programma

De opleiding bestaat uit twee dagdelen waarbij je in groep de methode ontdekt, de taal en de tools gebruikt, en oefent om processen gestructureerd en in klare taal in kaart te brengen.

Tijdens de opleiding werken we met de praktijkcases die je als deelnemer aanlevert. We bouwen stapsgewijs je kennis via diverse oefeningen op en je krijgt concrete procesdocumentatie aangereikt die je in jouw bedrijf kunt gebruiken. 

Een basis voor iedereen

We leggen stevige fundamenten om als team verder te kunnen groeien. Onze aanpak biedt een laagdrempelige instap aan leken, maar is zeker ook een interessante methode voor mensen met meer voorkennis.

Vorm volgt functie

Verwacht geen stringente procesmethodologieën en zwaar technische tools, wel een welgekozen mix van divers gangbare procesanalyse- en managementtools en templates.

Doelgroep

Deze opleiding is een meerwaarde voor leken en ingewijden in procesbeheer.

Je hoeft geen voorkennis te hebben om deel te nemen aan deze opleiding.

Docent

Erwin Driesen is medeoprichter en zaakvoerder van Transitie-Partners.

Erwin is organisatie-verandercoach en heeft een achtergrond als business- en procesanalist en enterprise architect. Hij heeft veel ervaring met de zinvolle en flexibele toepassing van talrijke procesbeheermethodologieën en raamwerken. Elke methode is er om afgebroken te worden tot haar essentie om zo de delen ervan flexibel, doelgericht en verstaanbaar te kunnen inzetten. 

Transitie-Partners is actief in change management en organisatieontwikkeling, en helpt organisaties om doelgericht en duurzaam te veranderen van binnenuit.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 7 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   MensuraProximus syntra

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Lena Clement

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 350,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 450,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo