Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • TVH bouwt nieuw distributiecentrum in Waregem

TVH bouwt nieuw distributiecentrum in Waregem

  • 23/02/2024

“Logistieke processen centraliseren in duurzame hoogbouw”

TVH verankert zich nog steviger in Waregem. De multinational in onderdelen en toebehoren voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines startte recent de grondwerken voor de bouw van een gloednieuw distributiecentrum op. Plant T, zoals de site zal heten, wordt het epicentrum voor inkomende goederen en zal via een brug over de Brabantstraat rechtstreeks in verbinding staan met het magazijn voor uitgaande artikelen.

TVH bouwt nieuw distributiecentrum in Waregem

Waregem is intussen al 20 jaar de belangrijkste Europese hub voor TVH, dat vandaag wereldwijd 90 vestigingen telt en in 180 landen actief is. Op Industriezone Waregem Zuid breidde de onderdelenspecialist zijn aanwezigheid stelselmatig uit. “Zo namen we in 2022 nog ons nieuwe hoofdkantoor in gebruik”, verduidelijkt Luc Rasschaert, Director Real Estate & Indirect Procurement. “Daarnaast beschikken we op verschillende locaties in de zone over diverse panden, maar door de continue groei drong de noodzaak van verdere uitbreiding zich op.” 

Brug tussen 2 vestigingen 

Die expansie weerspiegelt zich onder meer in het aantal dagelijks verzonden pakketten, dat op 7 jaar tijd meer dan verdrievoudigde: van 8.000 in 2016 naar 27.000 in 2023. “Aan de overkant van waar nu ons hoofdkantoor en het centrum voor uitgaande goederen zijn gevestigd, beschikten we nog over een aanzienlijk perceel. Op dat terrein zijn we recent met de grondwerken voor een nieuw logistiek centrum gestart. Daar zullen we alle inkomende goederen groeperen, waarna die via een brug over de Brabantstraat met het andere centrum kunnen worden vervoerd door geautomatiseerd transport in bakken.”

In totaal zullen we meer dan 50.000 m2 kunnen benutten, mede dankzij de 30 meter hoogte.

Luc Rasschaert

Plant T bestaat uit 2 delen. “Enerzijds hebben we een zone van 4.500 m² en 30 meter hoog, zonder tussenverdiepingen. Daar zullen we op termijn een automatisch magazijn integreren. De andere zone is de logistieke werkruimte, die in 4 verdiepingen is opgedeeld. Ook de mensen van kwaliteitscontrole en een aantal administratieve functies zullen daar aan de slag kunnen. De nieuwe locatie biedt vooral het voordeel dat we de activiteiten die nu over verschillende locaties versnipperd zijn, zullen kunnen groeperen. Dat zal de efficiëntie ten goede komen en verdere groei mogelijk maken.” (BVC - Eigen foto) 

www.tvh.com

BREEAM 

TVH gaat aan de slag met de principes van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM om heel wat vooruitstrevende technieken te integreren. “Zo zal het gebouw integraal op warmtepompen draaien, waardoor er geen sprake meer is van gas- of mazoutgebruik. Via betonkernactivering zullen we Plant T op een (eco)logische manier kunnen verwarmen en koelen. Daarnaast zetten we in op de stabiliteit van het dak, waar duizenden zonnepanelen zullen komen. De juiste isolatie van gevels en dak zal de energieverliezen tot het minimum beperken. Er is ook veel aandacht voor een optimaal binnenklimaat, met de klemtoon op luchtverversing en akoestiek”, besluit Luc Rasschaert.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie