Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Jobbeurzen BECE en VEK linken profielen aan bedrijven

Jobbeurzen BECE en VEK linken profielen aan bedrijven

  • 09/02/2024

Begin maart staan in Gent 2 jobbeurzen gepland, waar bedrijven contacten kunnen leggen met studenten. Bij de ene gaat het voornamelijk om studenten bio-ingenieur en industrieel ingenieurbiowetenschappen, bij de andere om studenten economie en bedrijfskunde. Dat blijken gegeerde profielen op de arbeidsmarkt. “Bijna de helft van onze studenten hebben al getekend voor een job nog voor ze hun diploma hebben behaald”, zegt Wannes Dewulf van BECE.

Jobbeurzen BECE en VEK linken profielen aan bedrijven

De beide jobbeurzen worden door de studenten zelf georganiseerd. “Onze VEK Career Day op 5 maart wordt georganiseerd door VEK Recruitment, een werkgroep binnen de Vlaamse Economische Kring (VEK), de officiële studentenvereniging aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde”, zegt Jente Broidioi. “Met de jobbeurs willen we studenten de kans te geven in contact te komen met de bedrijfswereld. Dit jaar is de beurs al aan een 15de editie toe. Er tekenen elk jaar zo’n 140-tal bedrijven in.” 

Economische profielen 

Voor bedrijven is de beurs een uitgelezen gelegenheid om in één klap de economische profielen te bereiken waarnaar ze op zoek zijn. “Er komen normaal een 1.300-tal studenten langs”, zegt Jente. “De meeste aanwezigen komen uit de 5 verschillende economische studierichtingen aan UGent. Maar ook andere studenten uit andere richtingen komen een kijkje nemen, omdat de aanwezige bedrijven doorgaans op zoek zijn naar verschillende profielen.” De BECE, Bioscience Engineering Career Event, op 6 maart is een gelijkaardige beurs, maar dan specifiek voor studenten bio-ingenieur en industrieel ingenieur-biowetenschappen. “Die organiseert de studentenvereniging VLK samen met de alumnivereniging”, zegt Wannes Dewulf. “Ook wij willen onze studenten in contact brengen met het werkveld en aan bedrijven de kans geven zich op één dag aan heel veel potentiële werknemers voor te stellen – zo’n 500 à 600 om precies te zijn. Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker thema en dus zijn de bioprofielen ook steeds meer gegeerd. Bijna de helft van onze studenten heeft al een job nog voor ze hun diploma in handen hebben, na een jaar is dat 98%. Het is dus zaak er snel bij te zijn.” Door een samenwerking met CurrVit kunnen snel gegevens uitgewisseld worden. “Studenten kunnen een QR-code aanmaken. Als bedrijven die inscannen, hebben ze in één klap de contactgegevens en cv van de student”, klinkt het bij zowel Jente als Wannes. 

De beide organisaties zijn ook naast de beurs een waardevolle partner in de zoektocht naar talent voor de werkvloer. “Zo openen we elk academiejaar met onze Company Meet & Greet, waarbij we 24 bedrijven de kans geven om zich voor te stellen op een netwerkevent, en organiseren we het komende academiejaar een Meet the Company-trip waarbij we omgekeerd richting bedrijven trekken”, zegt Jente. “Op onze Finance & Consulting Fair linken we getuigenissen over werken in finance en consulting aan een netwerkmoment achteraf.” “Eén van onze belangrijkste events is ‘A day in the life of a bioscience engineer’, waar we bio-ingenieurs uitnodigen om te praten over wat zij als job doen op hun bedrijf”, zegt Wannes.

Beide organisaties stellen ook hun socialemediakanalen ter beschikking van bedrijven. “Met bijna 5.000 volgers op Instagram kan je op die manier een heel specifieke groep studenten bereiken”, zegt Jente. “Door onze socials in te zetten bereik je niet alleen de huidige studenten, maar ook alumni die misschien zelfs 10, 20 of zelfs 40 jaar afgestudeerd zijn en ons nog steeds volgen.” (JM - Foto VEK)

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie