Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Alertis verhoogt efficiëntie met communicatieplatform Safespace

Alertis verhoogt efficiëntie met communicatieplatform Safespace

  • 26/01/2024

Alertis uit Roeselare helpt ondernemers bij de beveiliging van hun bedrijf in sectoren waarvoor die beveiliging van kritische aard is. “Onze corebusiness is technologische beveiliging”, zegt Michael Van de Voorde, Customer Innovation Manager. “We zijn actief op het vlak van toegangscontrole, camerabewaking, branddetectie, inbraakbeveiliging en gebouwbeheersystemen. Het hangt af van de noden van onze klanten.”

Alertis verhoogt efficiëntie met communicatieplatform Safespace Jameson Duguépéroux en Michael Van de Voorde

Het bedrijf telt 110 werknemers, waaronder 70 technici, die samen een omzet van zo’n 21 miljoen euro per jaar realiseren. De bedrijven die een beroep doen op Alertis bevinden zich vooral in België. “We hebben 3 vestigingen, verspreid over Vlaanderen. Een bewuste strategie om indien nodig snel ter plaatse te kunnen zijn bij onze klanten. Naast ons hoofdkantoor in Roeselare, hebben we nog een afdeling in Merelbeke en Lummen.” 

Ontzorging 

Alertis zet in op een klantgerichte ontzorging van ondernemers. “We zoeken samen met onze klanten altijd naar de meest efficiënte en duurzame oplossing. Dat is ook onze drijfveer geweest bij de ontwikkeling van ons communicatieplatform Safespace. Dat platform verzamelt periodiek waardes van alle branddetectoren in het veld. Die waardes moeten zich binnen vooraf bepaalde grenzen bevinden, anders wordt er een storing gemeld.” 

Het systeem zorgt er enerzijds voor dat Alertis efficiënter kan werken. “Bij een afwijkend resultaat of een storing kunnen we op afstand ingrijpen en detectoren uit dienst stellen als de situatie dat toelaat. We kunnen een diagnose stellen vanop afstand en dus gerichter interventies uitvoeren. Een onnodige verplaatsing omdat een technicus nog even terug moet rijden voor een bepaald onderdeel of toestel, wordt op die manier vermeden.” Bovendien kan er ook proactief gewerkt worden. “Staat er een onderhoud gepland binnen 3 maanden, maar zien we bijvoorbeeld dat een rookmelder wellicht eerder foutmeldingen zal geven, dan plannen we het onderhoud eerder in. Op die manier kunnen we vermijden dat bedrijfsprocessen stilgelegd moeten worden. Neem nu een industriële klant: een rookmelder of gasdetector die te vervuild is, doet ten onrechte het alarm afgaan. Al het personeel moet evacueren, en met de stilstand zal een hoge verliespost gepaard gaan... Tot slot ontvangen klanten ook een maandelijks rapport waardoor ze zelf ook meer inzicht krijgen in de staat van hun volledige brandmeldsysteem en waarmee ze de verzekeringsmaatschappij kunnen aantonen dat ze werk maken van opvolging en onderhoud.” (JM - Foto Kurt)

Meer weten? Contacteer ons gerust via 0476 02 59 42 of duurzaamondernemen.wv@voka.be

De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. In deze rubriek stellen we iedere keer een andere SDG voor. 

SDG 11 draait rond duurzame steden en gemeenschappen. Vandaag leven 2 op 3 Europeanen en bijna 3,9 miljard mensen wereldwijd – meer dan de helft van de wereldbevolking! – in steden. Dat aantal zal alleen maar toenemen en volgens de meest recente cijfers zou 60% van de wereldbevolking in een stedelijke omgeving leven tegen 2030.

SDG 11

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie