Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Alexandra Tokoutsi (Griekenland): “In Griekenland liggen de levenskosten lager”

Alexandra Tokoutsi (Griekenland): “In Griekenland liggen de levenskosten lager”

  • 17/05/2024

Alexandra Tokoutsi is 30 en komt uit Griekenland. Ze verhuisde mee met haar man die aan het werk ging in België, en vond hier zelf ook een job. Ze werkt momenteel als technical design engineer bij Logi-technic.

Alexandra Tokoutsi (Griekenland): “In Griekenland liggen de levenskosten lager”

Ik woon sinds november 2022 in België. 

Aangezien het een Europese lidstaat is, hoefde ik geen uitgebreide procedure te volgen om hierheen te verhuizen. Toen ik hier aankwam, moest ik alleen een Belgische identiteitskaart aanvragen en een bankrekening openen. Ik denk dat dat maar een maand in beslag nam. Het rekruteringsbedrijf dat de job voor me vond, CTRL-F, heeft me daarbij goed geholpen.

Ik vond in België een job voordat ik verhuisde. 

In Griekenland liggen de lonen lager, maar ook de belastingen. Over het algemeen liggen de levenskosten er ook lager dan in België.

Het duurde maar 2 maanden om hier een nieuwe job te vinden. 

In Griekenland had ik dezelfde functie. Veel hangt af van de sector waarin je werkt. Voor mij als industrieel ontwerpingenieur was het bijvoorbeeld niet moeilijk om een job te vinden, in Griekenland noch in België.

De taal vormt wel een barrière, aangezien ik die nog niet onder de knie heb. 

Ik vind het ook niet zo gemakkelijk om aansluiting te vinden bij de lokale cultuur, hoewel de collega’s in mijn huidige bedrijf wel hun best doen me deel te laten uitmaken van het team. Natuurlijk mis ik mijn familie, het weer en het eten.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie