Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Snelgroeiend, duurzaam en correct

  • 05/03/2024

Weerts Supply Chain (WSC) staat voor stipte warehousing, transport en logistiek. Op al hun sites ligt de lat hoog volgens CEO Didier Weerts. Ze vragen stiptheid en discipline van hun mensen en geven daarvoor veel terug. Daarom raken vacatures altijd snel ingevuld. Niet voor niets sleepte het bedrijf de titel van Logistics Employer of the Year 2020 in de wacht. Klanten die meer capaciteit vragen? Dan bouwen ze nieuwe hedendaagse magazijnen volgens de laatste energienormen.

 

 

Paard en kar
Het was de grootmoeder van CEO Didier Weerts die kort na WO II samen met twee van haar zonen een transportbedrijf oprichtte. Ze begonnen met paard en kar, om daarna over te stappen op vrachtwagens. In 1989 bouwden ze hun eerste magazijnen. In 2008 verkochten ze hun transporttak om te focussen op logistiek, vastgoed en de motorsport. In 2017 beslissen ze om nog meer te in te zetten op logistieke dienstverlening. Op vraag van de klanten investeren ze opnieuw in een transportvloot, naast stockage, ordervoorbereiding en value added logistics met onder andere assemblage, verpakkingsactiviteiten en kwaliteitscontroles. Tussen 2022 en 2024 verdubbelde het zakencijfer door de sterke investeringen in logistics.

Smart logistics. Delivered 
Vandaag telt Weerts Supply Chain 300 medewerkers in logistics en dat aantal groeit snel. Daarnaast komen er dagelijks zo’n 100 medewerkers via zorgateliers werken in de magazijnen. Didier: “We hebben geen probleem om nieuwe mensen te vinden, we krijgen zelfs heel wat spontane sollicitaties. Dat heeft zeker te maken met onze visie en bedrijfscultuur. We staan dicht bij onze mensen, vragen veel van hen en geven ook veel terug. We zijn heel goed georganiseerd, efficiënt, technology driven en pragmatisch. ‘Smart logistics. Delivered’ is onze visie. We leveren kwaliteit, de juiste hoeveelheid, en op het juiste moment. Daar kan de klant op rekenen. Beloftes en engagementen komen we na, zowel naar klanten toe als naar collega’s. Deze hyperprofessionele ingesteldheid eisen we van elke werknemer, of je nu met een vorklift rijdt of offertes maakt.” Geen wonder dat WSC in 2020 gelauwerd werd tot Logistics Employer of the Year.

Key issues: capaciteit en mensen
Weerts Supply Chain is momenteel actief op 7 sites: in Tongeren, Hermalle-sous-Argenteau, Herstal, La Louvière, Gembloux, Brussel en Bierset. WSC bouwt nieuwe sites uit in onder andere Gent, Charleroi en Duinkerke. De Groep Weerts is in heel Europa nieuwe sites aan het ontwikkelen. Didier: “De uitdagingen in logistics zijn: voldoende fysieke capaciteit hebben en de juiste mensen vinden. Welnu, we creëren zelf extra warehouses. Dit levert extra opportuniteiten op voor onze klanten. Daarnaast helpt onze uitstekende reputatie in de zoektocht naar geschikt personeel.”

Topteam van ingenieurs 
Innovatie is primordiaal in deze snel evoluerende sector met lage marges. WSC investeert enorm in zijn engineering department. “Onze ingenieurs werken nieuwe projecten uit, berekenen de ideale lay-out van het magazijn, bekijken welke delen we kunnen automatiseren, hoe we AI nog meer kunnen toepassen, enzovoort. We ontwikkelen onze eigen software, meer bepaald ons WMS (Warehouse Management System) waarmee we alle bewegingen in het magazijn aansturen.”

ESG-initiatieven
Op het vlak van duurzaamheid voldoen alle gebouwen aan de hoogste normen inzake energiegebruik en veiligheid. “We gaan voor onze gebouwen steeds voor het BREAAM Excellent certificaat, met heel strenge regels. We doen bijvoorbeeld aan waterrecuperatie, hebben zonnepanelen op de daken van alle magazijnen en bouwen waar mogelijk ook windturbines op onze sites. Weerts Energy heeft ook plannen om een industrieel batterijpark te bouwen waarmee we de groene energie kunnen stockeren en beter rentabiliseren. Die energie kan onder meer dienen om de nieuwe elektrische vrachtwagens op te laden met superladers. ESG gaat uiteraard over veel meer dan energie. Het betreft ook sociale verantwoordelijkheid en governance. Onze multifunctionele teams komen maandelijks samen om onze ESG-initiatieven te bespreken. Zo hebben we het project Weerts Personal Computers for Education opgezet. Daarmee zorgen we dat kinderen in armoede een laptop krijgen. We volgen dat ook op met onderhoud en upgrades.” 

De 4 takken van Weerts Group

1.Weerts Supply Chain: stockage, ordervoorbereiding, transport www.wsc.eu

2.Weerts Logistics Parks: vastgoedontwikkeling www.weertslogisticsparks.com

3.Weerts Energy: energiestrategie en implementatie voor de hele Weerts Group
www.weerts-energy.com

4.Weerts Racing Team: professioneel autosport raceteam op internationaal topniveau
www.w-racingteam.com

Het parcours van Didier Weerts, CEO van WSC
▶ 1990-1994: Studies handelsingenieur
▶ 20 jaar buitenlandervaring bij multinationals
▶ 2019: aan het roer van WSC
▶ 2023: filiaal in Boedapest opgestart

 

“We krijgen heel wat spontane sollicitaties. Dat heeft zeker te maken met onze visie en bedrijfscultuur. We staan dicht bij onze mensen, vragen veel van hen en geven veel terug.”

Didier Weerts, CEO van WSC

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie