Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Nicolas Wibo van Vlassenroot - Global Ambassador voor Polen

Nicolas Wibo van Vlassenroot - Global Ambassador voor Polen

  • 10/12/2020

Nicolas Wibo werkte tweeëneenhalf jaar bij een Brussels auditkantoor voor hij in 2014 toetrad tot Ateliers Vlassenroot. Eerst was hij twee jaar werkzaam als management trainee in Vlassenroot Polen, de grootste buitenlandse vestiging van het staalverwerkingsbedrijf. Sinds 2016 is hij aankoopverantwoordelijke bij Vlassenroot Group, en sinds vorig jaar is hij er ook verantwoordelijk voor de sales, samen met zijn schoonbroer Olivier Blontrock. Nicolas’ ervaring in Polen, maakt van hem de geknipte Global Ambassador voor het land!

Global Ambassador voor Polen

“Polen is geografisch interessant gelegen en de infrastructuur is er optimaal, zeker in het Zuiden van het land, waar onze vestiging gelegen is. Ook liggen de loonkosten en belastingen er (momenteel nog) lager dan in België. Uiteraard zijn er ook cultuurverschillen. Bij zakendoen in een land als Polen is het belangrijk om de fierheid van je Poolse zakenpartners en hun regels te respecteren.”

Het staalverwerkingsbedrijf Vlassenroot, werd opgericht in 1926 en in 1996 overgenomen door Jean-Charles Wibo. Onder zijn leiding groeide het bedrijf van 1 naar 3 productiesites, 500 werknemers en een omzet van zo’n 80 miljoen euro uit tot een van de belangrijkste spelers in de sector.

Vlassenroot is een toonaangevende leverancier van XXL stalen componenten en vindt haar oorsprong in de levering van geplooide halve schalen aan de kraanindustrie. Van daaruit is het bedrijf uitgegroeid tot leverancier van volledig gelaste (telescopische) kraanarmen, chassis en draaitafels. Vlassenroot is een verticaal geïntegreerd bedrijf met vestigingen in België, Duitsland en Polen, waar ervaring en knowhow ondersteund wordt door innovatie en technologie om oplossingen te bieden voor unieke klanten met spannende uitdagingen.


 

Vlassenroot

 

logobalk

Contactpersoon

Tuba Gungor

Adviseur Internationaal Ondernemen - Coördinator Jong Voka

Proximus