Skip to main content
  • Home
  • Internationaal Ondernemen Vlaams-Brabant

Internationaal Ondernemen Vlaams-Brabant

Met een wereldwijd netwerk én expertise op maat ondersteunen en begeleiden wij bedrijven uit Vlaams Brabant met internationale ambitie      

Internationaal ondernemen biedt heel wat mogelijkheden voor Vlaams Brabantse bedrijven. Maar eens over de grenzen zien we niet altijd de bomen door het bos.

Of je nu juist start in het buitenland of al heel wat jaren ervaring op de teller hebt staan, wij zijn er voor jou. Dit doen we door in te zetten op kennisontwikkeling via opleidingen of advies, door ondernemers samen te brengen op evenementen en door ervaringen uit te wisselen in onze community.  

Programma Internationaal Ondernemen Vlaams Brabant

Think big. In deze geglobaliseerde wereld zitten je klanten overal. Maar hoe schrijf je een internationaal succesverhaal? Er zijn geen regels die werken voor elk bedrijf. Maar we hebben in vlaanderen wél inspirerende voorbeelden.

Daarom hebben we het concept Global Pitch uitgewerkt. Een topontmoeting met succesvolle Vlaamse bedrijven die internationaal groeien en die openhartig spreken over hun successen en valkuilen. In beperkte groep gaan we in op hun ervaringen. Daarna volgt een bedrijfsbezoek en netwerkmoment met een hapje en een drankje. 

Co-Founder Hub

Run je een start-up of scale up met international ambitie? Ben je op zoek naar een complementaire partner om het buitenlandse avontuur aan te gaan? De Co-Founder Hub koppelt project owners met project seekers om samen een internationale strategie uit te werken. 

 Met het Co-Founder Hub traject wil Voka start-ups en scale-ups met vernieuwende ideeen aanmoedigen om hun internationale Strategie te ontwikkelen.  Via een matchmaking met ervaren deskundigen worden duo's gevormd die samen de trajecten 'how to work together' en 'international strategy' volgen. 

Ambassadeurslunches

Benieuwd welke zakelijke opportuniteiten Denemarken, Hongarije en Australië jouw te bieden hebben? De ambassadeurs van deze landen voor België, respectievelijk Z.E. Karsten Vagn Nielsen, Z.E. Támas Kovács en Z.E. Justin Hugh Brown vertellen jullie er alles over tijdens onze exclusieve ambassadeurslunches.

U krijgt informatie uit eerste hand en praat met collega ondernemers die al actief zijn in deze landen.

Naar goede gewoonte is Voka – Kamer van Koophandel Vlaams Brabant gastheer voor een aantal contactdagen met de Vlaams economische vertegenwoordigers (VLEV’s) van Flanders Investment & Trade (FIT). U kunt zich vrijblijvend informeren over zakelijke mogelijkheden, sterkten en zwakten van de betreffende regio, terwijl u ervaringen uitwisselt met andere ondernemers die actief (willen) zijn in het betreffende land.

DigiChambers 2.0

Stap over naar het digitale platform DigiChambers en vraag eenvoudig jouw certificaat van oorsprong aan. Voka biedt gratis  infosessies aan: aan de hand van praktische video's leggen we uit hoe je DigiCambers gebruikt en hoe je je gemakkelijk en veilig kan identificeren in het nieuwe portaal. 

Voor deze gratis infosessie kan je kiezen uit twee data en twee verschillende locaties:

- De eerste sessie vindt plaats op 16 oktober in ons kantoor in Vilvoorde.

- De tweede sessie vindt plaats op 23 oktober in ons kantoor in Leuven. 

Global Mentorship

In dit traject krijgen 10 geselecteerde kmo's een mentor toegewezen om internationalisering op te starten en/ of verder uit te werken tijdens acht sessies. De mentor is een ervaren kmo met een successvol trackrecord. 

Het Global mentorship traject is een traject voor bedrijfsleiders van kmo's die al internationaal actief zijn en die verder willen uitbreiden, maar ook bedrijven die hun eerste internationale stappen zijn welkom. 

  • Kick - off Global Mentorship: 05/11/2019  

Week van het Internationaal Ondernemen

Omdat internationaal ondernemen één van de speerpunten is van Voka, organiseren de internationale departementen van onze Kamers van Koophandel i.s.m. Flanders Investment and Trade (FIT) ook dit jaar een Week van het Internationale Ondernemen. Dit jaar zet Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant Japan in de kijker. 

Op 27 novemeber, in de voormiddag vindt er een infosessie plaats in ons kantoor in Leuven, waarbij we gaan kijken naar tendensen en risico's alsook naar de Japanse cultuur. Daarnaast komen twee bedrijven getuigen over hun ervaringen met zakendoen in Japan. 

Aansluitend is er een lunch voorzien in het Provinciehuis i.s.m. Smart Hub Vlaams Brabant én met de aanwezigheid van de ambassadeur van Japan voor Belgie, Z.E. Hajime Hayashi.

Als afsluiter brengen we een bezoek aan Health House, een uniek ervaringscentrum waar bezoekers de toekomst van gezondheid en zorg kunnen ervaren.

Tijdens de contactdagen zakken de economische vertegenwoordigers uit het buitenland af naar Vlaanderen om hun marktervaring en expertise ten dienste te stellen van de Vlaamse bedrijven. De contactdagen zijn een samenwerking tussen Voka en Flanders Investment and Trade (FIT). 

Contactdagen Zuidoost-Azië: 

  • Nieuwzeeland, Australie, Vietnam & Singapore: 07/11/2019
  • Indonesie, Thailand, Myanmar & Filipijnen: 05/12/2019

Op 4 december organiseren we opnieuw in samenwerking met VLEVA ( het Vlaams Economisch Verbindingsagentschap) en Voka Metropolitan een sessie over EU-fondsen voor KMO's waar we kijken naar het programma Horizon 2020 ( onderzoek, innovatie) en het investeringsplan voor kmo's: EU invest plan

In today’s global economy, having a workforce that is fluent in the ways of the world isn’t a luxury. It’s a competitive necessity. No wonder a lot of midsize and large companies currently send professionals abroad. But international assignments don’t come cheap. On average, expatriates cost two to three times what they would in an equivalent position back home. It makes sending the right people key. 

Symposium Mobility is key: 3 oktober 2019 
 

Isabelle Meulemeester

Relatiebeheerder - Coördinator Internationaal Ondernemen

Full bio of Isabelle Meulemeester

Anoesj Mouradian

Relatiebeheerder - Coördinator Internationaal Ondernemen

Full bio of Anoesj Mouradian

Sophie Berlamont

Relatiebeheerder - Coördinator Internationaal Ondernemen

Full bio of Sophie Berlamont