Skip to main content
Map
  • Internationaal Ondernemen Vlaams-Brabant

Internationaal Ondernemen Vlaams-Brabant

Ondersteuning voor bedrijven met internationale ambities.       

Voor wie is het?

De community ‘Internationaal Ondernemen’ richt zich in de eerste plaats op bedrijfsleiders en exportmanagers die graag ervaring willen uitwisselen en kennis willen opdoen op vlak van internationaal ondernemen, en die hun netwerk verder willen uitbreiden. We zijn er zowel voor ondernemers die net gestart zijn met hun buitenlands avontuur of hun eerste stappen nog moeten zetten, als voor zij die al heel wat jaren ervaring op de teller hebben.

Waarom Internationaal Ondernemen Vlaams-Brabant?

Zit je met een of meerdere van onderstaande vragen? Vanuit onze community ‘Internationaal Ondernemen’ helpen we je graag verder!

  • Mijn product of dienst is klaar voor de buitenlandse markt, maar hoe begin ik eraan?
  • Hoe betreed ik een nieuwe buitenlandse markt en wat komt erbij kijken?
  • Hoe kan ik ervaring en ideeën uitwisselen met ondernemers die in dezelfde buitenlandse markt als ik actief zijn?
  • Ik ervaar problemen bij de export naar land x. Bij wie kan ik terecht met vragen? 
  • Welke documenten en vereisten zijn er wanneer ik exporteer naar land x?

Wat kunnen we jou bieden?

De community ‘Internationaal Ondernemen’ biedt je toegang tot een internationaal netwerk en een klankbord van gelijkgestemden. Op een interactieve manier kan je kennis opdoen en ervaring uitwisselen met andere exportbedrijven of bedrijven die plannen om te starten met exporteren. Dit gebeurt steeds onder begeleiding van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en verschillende experten in internationaal ondernemen. 

Concreet bestaat ons aanbod uit verschillende infosessies, opleidingen, langlopende en kortlopende trajecten waarbij we ons verdiepen in specifieke aspecten van internationaal ondernemen, en missies waarbij we buitenlandse exportmarkten verkennen. Kennisdeling en ervaringsuitwisseling staan steeds centraal in deze community.

Meer weten?

Wil je meer weten over internationaal ondernemen? Bekijk dan onze handige en korte video's met tal van tips!

At Anchor in Flanders

In deze korte video’s delen enkele experten hun kennis op vlak van internationaal ondernemen, onderverdeeld per fase van internationaal ondernemen. Tip: bekijk het overzicht van alle 48 video's door rechtsboven op het playlist-symbool te klikken.

Global Ambassadors

Ook via onze Global Ambassadors, een exclusief netwerk van ondernemers of managers met een uitgebreid buitenlands netwerk, helpen we je graag bij je internationaal ondernemingsavontuur. Blader door onze video’s en ontdek welke ondernemerstips onze Global Ambassadors voor jou in petto hebben!

Tuba Gungor

Adviseur Internationaal Ondernemen - Coördinator Jong Voka

Full bio of Tuba Gungor

Daniel Vandenberghe

Adviseur Internationaal Ondernemen

Full bio of Daniel Vandenberghe