Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Mens en technologie met elkaar verbinden

Mens en technologie met elkaar verbinden

  • 01/02/2024

‘Go Digital, Stay Human’. Die tagline vat in vier woorden samen wat Younify doet. Als business- én IT-partner van tal van bedrijven helpt het kantoor bedrijfsleiders en hun medewerkers de juiste digitale technologie optimaal in te zetten. In 2021 kwam Mark Meerten als partner aan boord. Hij vertelt wat Younify’s missie is, hoe klanten de juiste keuzes kunnen maken op het vlak van digitalisering en hoe verrijkend het Plato-traject is.

Mark Meerten
Leeftijd: 45 jaar
Aantal jaren zaakvoerder: 8
Levensmotto: “Carpe diem.”

Younify werd in 2019 opgericht door mijn medevennoten Kris Sleurs en Kevin Bancken”, steekt Mark van wal. “Toen zij samen als freelance consultants aan diverse ERP-projecten werkten, stelden ze vast dat er een grote kloof bestond tussen business en IT. Dit was voor hen een trigger om Younify op te starten, om zo de concrete vertaalslag te maken tussen beide werelden. In 2021 sloot ik me aan als derde vennoot, met een ruime ervaring in IT en sales op zak. Na amper vijf jaar is Younify uitgegroeid tot een twaalfkoppig team van specialisten. Elke collega is een krak in zijn of haar vak en helpt onze klanten bij het maken van de juiste keuzes in digitalisering en automatisering.”

Digitalisering van start tot finish
Dat is meteen ook een van de sterktes van het bedrijf uit Oudsbergen - Opglabbeek: een jonge, dynamische onderneming die ervaren business- en ICT-experten inzet om elke klant objectief advies op maat aan te bieden. Mark: “We adviseren objectief en ongebonden. Tegelijk hebben we tonnen ervaring aan boord waarmee we elk digitaliseringstraject van start tot finish in goede banen kunnen leiden. Van het analyseren en onderzoeken van klantenbehoeften over het selecteren van systemen, applicaties en partners tot het coördineren van de implementatie: voor elke fase kan een ondernemer op ons rekenen. We kijken uiteraard ook naar aspecten zoals budget, timing én architectuur, en sluiten alle IT-systemen in een bedrijf op elkaar aan.”

“Vanuit onze slogan ‘Go Digital, Stay Human’ maken we voor onder­nemers de brug tussen business en IT.”

Go Digital, Stay Human
Belangrijk om te weten is dat Younify geen eigen software schrijft. “Wat we wel doen, is ondernemers op weg helpen met raad én daad bij de implementatie van softwarearchitectuur”, aldus Mark. “Vanuit onze slogan ‘Go Digital, Stay Human’ moedigen we hen ook aan om volop te investeren in opleiding en training van hun medewerkers. Zo creëer je een zo groot mogelijk draagvlak om digitale transformatie in je onderneming tot een succes te maken.”

Mooi groeiparcours
Digitale transformatie is en blijft een belangrijk agendapunt voor vele bedrijven en organisaties. Dat merken Mark en zijn collega’s maar al te goed. Mark legt uit: “Alsmaar meer klanten zien in dat het opzetten van een IT-strategie steeds belangrijker wordt en dus een prominente plaats moet krijgen in de bedrijfsstrategie. Het is immers een manier om interne processen beter op elkaar af te stemmen en medewerkers efficiënter te doen werken. Die inzichten zorgen ervoor dat Younify een mooi groeiparcours aflegt, waarbij we voortdurend op zoek zijn naar nieuwe collega’s met een passie voor business en IT.”

Verrijkend Plato-traject
De Voka-activiteiten zijn voor Mark erg waardevol om zowel nieuwe kennis op te doen als het zakelijke netwerk uit te breiden. “Voor ik bij Younify aan de slag ging, volgde ik het Plato-traject in Hasselt. Daarna ben ik naar Noord-Limburg gegaan, om zo in een nieuwe omgeving met een enorm potentieel terecht te komen. Kennis en ervaring delen met gelijkgestemde zielen uit de regio is verrijkend. Wat ik vooral apprecieer aan Plato, is dat alle besproken topics – ook gevoelige thema’s – binnen vier muren blijven. Hierdoor ontstaat een veilige setting om successen én mislukkingen te bespreken. Ik blijf dan ook graag tijd vrijmaken voor de Plato-avonden!” 

Contactpersoon

Phaedra Jordens

Adviseur Plato

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie