Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Lien Noyens op Platoreis: “Hier werden vriendschappen gesmeed”

Lien Noyens op Platoreis: “Hier werden vriendschappen gesmeed”

  • 16/06/2021

Samen met haar broer en ouders werkt Lien Noyens in het familiebedrijf Jan Noyens NV in Kasterlee. Het bedrijf is gespecialiseerd in de opbouw van vrachtwagens. Ze vertrekken van een leeg vrachtwagenchassis en zij monteren dan de nodige opbouw. Zo plaatsen ze vrachtwagenkranen, containersystemen en carrosseriebouw op maat. 

Logo vlaio
Waarom heb je ervoor gekozen om deel te nemen aan Plato?

 “Na mijn studies in Leuven had ik de keuze om ofwel te starten in het familiebedrijf of eerst ergens anders ervaring op te doen. Omdat er veel werk was, heb ik ervoor gekozen om meteen in het familiebedrijf te beginnen. Maar ik was me er wel bewust van dat ik moest opletten voor bedrijfsblindheid. Dus toen ik via-via hoorde van het Plato-concept, heb ik meteen contact opgenomen. We zijn lid geworden van Voka en ik heb me ingeschreven voor de multi-Plato-sessies. Dat zijn sessies waar verschillende thema’s aan bod komen. Ik heb twee jaar de multi-groep gedaan en drie jaar de Next Gen groep, die meer gericht is op familiebedrijven.“

Plato heeft me echt doen openbloeien helemaal in het prille begin van mijn werkervaring.

Ondernemen is topsport, en je doet het niet alleen. Daarom zet Plato in op lerend netwerk. Hoe heeft dit jou geholpen? 

“Toen ik met Plato startte, werkte ik nog maar net een jaar in het familiebedrijf. Elke maand werd er in de Plato-groep een thema aangesneden en deelden we onze praktijkervaringen, onze tips, onze ideeën. Maar ik was nog een groentje in het begin. Dus ik heb in die trajecten echt veel opgestoken. Wanneer ik dan ’s avonds thuiskwam, kon ik vaak niet slapen omdat ik nog aan het nadenken was over wat er gezegd was in de groep. En ’s ochtends had ik dan goesting om er meteen in te vliegen.”

Ik vergelijk Plato met werken aan je zelfontwikkeling. Door de kennis te delen bij Plato, kom je nieuwe inzichten te weten.

Kan je een voorbeeld van wat je hebt geleerd?

“In de Next Gen Plato-groep hadden we niet alleen gastsprekers, maar gingen we ook familiebedrijven bezoeken. Zij hadden dan de overdracht van de ene generatie naar de andere al meegemaakt en zij deelden hun ervaringen. Zowel de positieve als de negatieve ervaringen werden open en bloot op tafel gelegd. Ik zal nooit vergeten met hoeveel vertrouwen wij als groep werden onthaald toen. Deze mensen hoopten oprecht dat wij uit hun ervaringen iets zouden opsteken.” 


“Tijdens een sessie, bij onze multi-Plato-groep, had iemand zijn uitbreidingsplannen bij. Hij kwam echt naar die sessie met zijn plannen en zijn zakelijke cijfers. Wij bogen ons over zijn project en we gaven hem onze ideeën. Hoe zalig is dat wel niet, om feedback te krijgen van andere ondernemers die bij je in de Plato-groep zitten (lacht)!”

Jullie zijn met Plato ook eens naar Portugal en Spanje gevlogen?

“Bij Plato Next Gen zaten enkele bedrijven die ook internationale filialen hadden, zoals Rembo styling en Euro Gijbels. Wij zijn dan op eigen initiatief met de groep naar Portugal en Spanje getrokken en onze peters hebben de sessies rond strategie en moeilijke gesprekken daar verzorgd. Het was top om te zien hoe de groep echt gevormd werd en er vriendschappen uit gesmeed werden.”  
 

Heb je iets waardevols over jezelf ontdekt tijdens de Plato-sessies?

“Ik ben persoonlijk vrij verlegen en gesloten aangelegd, maar Plato heeft me echt doen openbloeien helemaal in het prille begin van mijn werkervaring. Ik heb geleerd om buiten te komen en nu doe ik niets liever dan bedrijven te gaan bezoeken, mensen te leren kennen en deel te nemen aan de Voka-events.”

lien

Wat geef je mee aan de andere Plato-deelnemers? 

“Blijven leren en blijven investeren in jezelf. Niet alleen in je bedrijf, maar ook in jezelf. Blijven kennis vergaren, up to date blijven en investeren in een netwerk. Het is belangrijk om buiten te komen en naar andere bedrijven te gaan kijken. Ook al zijn dat bedrijven die met iets helemaal anders bezig zijn, zitten ze in een hele andere sector, uiteindelijk ben je toch met hetzelfde bezig.”

 

Plato 30 jaar

 

Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers bestaat 30 jaar! 

Lees hier alle getuigenissen van ondernemers over hun Plato-ervaring 

#plato30jaar

Nieuws vanuit de Plato-communities

Contactpersonen

Elien Vingerhoets

Plato coördinator & adviseur familiebedrijven

Filip Vandeweyer

Coördinator Ondernemerschap

Plato

 

Nood aan klankbord als ondernemer?

Dan ben je bij Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers aan het juiste adres. Meld je aan voor kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling én netwerking.

Ontdek Plato