Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Levensader

  • 03/01/2024

Beste collega-ondernemer,  

Allereerst wil ik u en uw familie een gelukkig nieuwjaar wensen. Een goede gezondheid, veel doorzettingsvermogen, plezier en enthousiasme hoop ik dat u zal vinden in 2024. Sta mij toe om de jaarlijkse terugblik die vaak voorkomt in dit soort teksten of rubrieken achterwege te laten. Het verleden kunnen we immers niet veranderen. De toekomst, die bepalen we wel zelf. En samen met u hoop ik aan een ijzersterke toekomst voor ondernemend Limburg te schrijven. 

We staan op de drempel van een belangrijk jaar, een verkiezingsjaar waarin we met z’n allen in juni en oktober naar de stembus trekken. Het zijn cruciale momenten waarop wij de kans krijgen om te bepalen welke richting het beleid de komende jaren uitgaat. Voor Voka – Kamer van Koophandel Limburg is dat pad alvast duidelijk. Als we onze welvaart en economische groei in stand willen houden, zijn gedurfde en structurele beleidskeuzes het enige alternatief.

Zo moeten we durven te hervormen, te saneren, en de lasten te verlagen. Enkel zo blijven we competitief met onze buurlanden. Werken moet ook meer lonen. Al te vaak wordt werk als iets ‘vies’ gezien, terwijl we enkel welvaart creëren door te werken. Dit komende jaar wil ik ook oproepen tot innovatie en creativiteit. Laten we samen blijven streven naar vernieuwing, het ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het omarmen van verandering. Stimuleer talentontwikkeling als sleutel tot succes en investeer in de continuïteit van onze bedrijven. Laten we hun erfenis koesteren en doorgeven aan de volgende generatie.

Onze politici moeten beseffen dat er in Limburg maar liefst 86.000 ondernemingen actief zijn. Die zorgen niet alleen voor werkgelegenheid, maar ook voor alle welvaart. Veel van onze bedrijven zijn trouwens de trekkers om onze regio duurzamer en innovatiever te maken en spelen daarmee een belangrijke rol in het behalen van de klimaatdoelstellingen. Met haar unieke ligging in het hart van Europa en dankzij sterke industriële spelers binnen onder andere de bouwsector en de logistiek, kent onze provincie haar gelijke niet. Dit moeten we beschermen en versterken.

En dat mag u van mij en het hele team van Voka – KvK Limburg verwachten de komende jaren. Met passie en gedrevenheid zullen wij ten dienste staan van u en uw onderneming. Omdat wij beseffen dat het ondernemerschap de bron is van alle welvaart. Samen met u streven we naar werkbaar ondernemerschap en verhogen we de maatschappelijke waardering voor het werk dat u en uw collega-ondernemers verrichten. ‘Samen ondernemen, samen groeien’ is niet alleen ons credo, het is onze levensader.

Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten,  op onze Nieuwjaarsinvitito en vanaf midden april in ons nieuwe gebouw in Hasselt.

Ondernemende groet  
 

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Artikel uit publicatie