Skip to main content
Map

Aan de slag als extern adviseur

Dit lab bereidt je voor op je taak of versterkt je in je rol als extern adviseur in een raad van advies of bestuur. Dit traject is dus geschikt voor zowel kandidaat-adviseurs als voor professionals die al in een raad zetelen, maar zich hierin verder willen bekwamen.

In deze opleidingsdag nemen we (kandidaat-)adviseurs mee door de belangrijkste thema’s en vaardigheden die binnen raden van advies of bestuur aan bod komen. Het programma focust enerzijds op een grondige inhoudelijke vorming en anderzijds op de concrete toepassing ervan.

De bedoeling is om (kandidaat-)adviseurs meer achtergrond te geven en hun kennis te verdiepen. Op die manier kunnen ze volledig voorbereid hun rol als lid binnen een raad van advies of bestuur opnemen of deze verder versterken.

Ter info

Wie het lab volgt, kan door ons gematcht worden met een ondernemer die op zoek is naar een extern adviseur voor in zijn/haar raad van advies of bestuur.

De opleidingsdag biedt een stukje theorie, praktijkgetuigenissen, en voldoende ruimte voor jouw individuele vragen en voor ervaringsuitwisseling.

Programma

De dag is opgedeeld in 3 inhoudelijke blokken:

Raad van advies/bestuur en Corporate Governance

In dit inhoudelijk blok bekijken we eerst aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden wat deugdelijk bestuur betekent voor een organisatie en hoe de verhoudingen tussen de belanghebbenden in de onderneming een invloed kunnen hebben.

In het tweede deel bespreken we de samenstelling, de werking en de meerwaarde van een raad van advies en het verschil met een raad van bestuur. We gaan kort in op de practica, maar focussen vooral op de rol van een externe adviseur of bestuurder, en de wijze waarop hieraan invulling moet worden gegeven. Wij proberen aan de hand van concrete praktijkgevallen met de deelnemers de juiste aanpak en ingesteldheid te bepalen om deze rol waar te nemen.
 

De rol van een raad van advies of bestuur in de strategiebepaling en -wijziging binnen een organisatie

Tijdens dit gedeelte hebben we het over strategie binnen een organisatie en welke rol een raad van advies of bestuur hierin speelt. Op kritische momenten en bij belangrijke veranderingen binnen een organisatie kan een raad van advies of bestuur van groot belang zijn. 
 

Communicatie en organisatie voor een optimale werking van een raad van advies of bestuur

Hier gaan we in op technieken die je helpen om resultaten te boeken in een raad van advies of bestuur en deze ook op te volgen en te evalueren. We bekijken welke elementen bijdragen aan een effectieve werking en tappen daarbij uit principes van vergadertechnieken, time-management, verbindende communicatie, besluitvorming, diversiteit en conflicthantering. We gaan actief aan de slag, via een simulatie van een raad van advies met de groep.

De opleiding wordt gegeven door Omar Mahout (Nova Reperta).

 

Interesse om het Lab te volgen? Vul jouw gegevens in en wij contacteren je zo snel mogelijk!

Meer info via https://www.voka.be/privacy
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Dieter Jacobs

Jong Ondernemen - Opleidingen

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

 Deelnameprijs:  € 600 (excl. btw)

Voor deze activiteit kan je kmo-portefeuille aanvragen, indien je vennootschap hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Kies het thema 'bedrijfsstrategie', 7 opleidingsuren.

kmo-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.