Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Het schaduwkabinet

  • 03/01/2024

Innoveren betekent vaak tegen de stroom in roeien en eigenwijs je eigen koers blijven volgen. Toen Joep Kempen 10 jaar geleden startte met Cyclis Bike Lease, was fietsen nog niet sexy en was fietsleasing een onbekend fenomeen in ons land. Nu telt het bedrijf 35 medewerkers en bedient het meer dan 30.000 tevreden fietsers. “Mijn droom is om fietsleasing 100 procent digitaal te laten verlopen.”

“Ik kwam op het idee van een fiets in ruil voor brutoloon door het eindwerk van mijn broer voor de MBA Business School. Zijn docenten waren niet enthousiast, maar ik was verkocht. Ik heb 2 jaar lang met mijn fietslease-verhaal bij fietsfabrikanten en -dealers moeten leuren. Dat waren echt tropenjaren, ik voelde me een prediker in de woestijn. 

“Met de opkomst van het flexbudget en de gunstige fiscale voorwaarden voor bedrijfsfietsen begon het tij te keren en werd de fiets ineens sexy.”

Pas met de opkomst van het flexbudget en de gunstige fiscale voorwaarden voor bedrijfsfietsen begon het tij te keren en werd de (lease)fiets ineens sexy. Vanaf toen is het hard gegaan met het bedrijf.” Joep zag de mindset van de Vlaming volledig veranderen, geholpen door het fileleed en de parkeerproblemen. “Vroeger was fietsen niet plezant en waren fietsen niet interessant. 

Tegenwoordig zijn de chiquere fietsen, zoals de Stromer ST7, bijna een statussymbool. De Porsches van het fietspad, zeg maar.”
“De hamvraag voor ons is nu: hoe maken we het makkelijker om de fiets bij de eindconsument te krijgen? Professionele fietshandelaars werken tegenwoordig voor hun bestellingen steeds meer digitaal, wij ook. 

Een grote stap zetten we volgend jaar met de lancering van onze nieuwe app. Daarin kunnen fietshandelaars, hr-professionals en fietsgebruikers interactief gegevens bijhouden en zaken rondom leasing snel en efficiënt regelen: gefietste kilometers naar het werk ingeven, een offerte opvragen, goedkeuring vragen voor de lease … Mijn droom is om fietsleasing uiteindelijk 100 procent digitaal te laten verlopen.”

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie