Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Extra connectie en inspiratie tijdens het Plato-traject

Extra connectie en inspiratie tijdens het Plato-traject

  • 05/03/2024

De integratie van artificiële intelligentie in bedrijfsprocessen groeit exponentieel. Het in Brussel gevestigde Squaredev, geleid door Jef Stals en twee medevennoten, surft mee op deze golf van technologische innovatie. “Met ons getalenteerd team van experts zetten we hard in op onderzoek en ontwikkeling van producten met AI”, aldus Jef. “Het Plato-traject van Voka is voor mij een onmisbaar platform geworden om zakelijke ideeën af te toetsen met collega-ondernemers.”

Van geautomatiseerde klan­ten­service tot voorspellende analyses voor marketing en supply chain management: AI-toepassingen hebben een grote impact op de manier waarop bedrijven opereren. “Het gebruik van artificiële intelligentie biedt ondernemers niet alleen kostenbesparingen en een betere productiviteit, maar ook diepere inzichten en gepersonaliseerde diensten voor klanten”, geeft Jef aan.

Na zijn studies toegepaste psychologie en industriële wetenschappen startte Jef in 2015 als functioneel analist bij Proximus. Drie jaar later maakte hij de overstap naar Ormit, waar hij tot 2021 als Chapter Lead Trainee werkte bij BNP Paribas Fortis. “In die functie kreeg ik de kans om mijn leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen en aan te scherpen. Deze skills komen me vandaag – als medevennoot van Squaredev – goed van pas.”

AI-oplossingen op maat
Met Squaredev – dat Jef en zijn medevennoten begin 2021 opstartten – halen ambitieuze ondernemers een partner aan boord die praktijkadvies geeft in AI en software development, en ook innovatieve en op maat gemaakte oplossingen aanbiedt. “We hebben de nodige kennis en ervaring in huis om onder meer met machine learning, LLM’s en computer vision geavanceerde AI-oplossingen te creëren. Daar­naast besteden we ook heel wat aandacht aan researchprojecten op Europees niveau, waardoor we onze expertise in nieuwe digitale technologieën verder kunnen uitbouwen.”

Moderne werkgever
Omdat Squaredev momenteel een stevig groeiparcours realiseert, zijn Jef en zijn medevennoten voortdurend op zoek naar nieuw talent. “Vandaag telt ons team 23 medewerkers, met een mix van profielen zoals software developers, data-engineers en data-scientists. We positioneren onszelf als een moderne werkgever die zijn medewerkers veel vrijheid geeft en inzet op een positieve bedrijfscultuur. Onze werknemers appreciëren die flexibele aanpak, met veel autonomie om werkdagen zelf in te vullen. Het eindresultaat telt, in combinatie met een hechte teamsfeer.”

Jef Stals
Leeftijd: 33 jaar
Aantal jaren zaakvoerder: 3
Levensmotto: “Blijf zo nieuwsgierig als een kind.”

“Dankzij Plato laat ik de waan van de dag even achter mij, en laat ik me inspireren door zakelijke successen van collega-ondernemers.”

 

Groeien als ondernemer
Na vier jaar Squaredev heeft Jef de smaak van het ondernemerschap flink te pakken. “Ik geniet ervan om voortdurend nieuwe zakelijke ideeën uit te werken, het beste uit collega’s te halen en ons kantoor te doen groeien. Toch besef ik dat ik ook voor mezelf – als bedrijfsleider én manager – de lat hoog moeten blijven leggen. Wat zijn mijn sterktes, en waar liggen nog groeimogelijkheden voor mezelf? Ben ik als leidinggevende niet te perfectionistisch of veeleisend? Hoe kan ik uit mijn comfortzone stappen? Begin vorig jaar stapte ik in het Plato-traject, en die beslissing heb ik me nog geen moment beklaagd. De maandelijkse Plato-avonden zijn voor mij een ideaal moment om even de waan van de dag achter mij te laten en te sparren met collega-ondernemers. Er valt telkens zoveel te bespreken, van personeelsbeheer over financieel beheer tot digitale transformatie. Bij Plato leren we van elkaars ervaringen en zorgen succesverhalen voor extra inspiratie en energie.” 

Contactpersoon

Phaedra Jordens

Adviseur Plato

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie