Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Infosessie

Ontbijtsessie: Ondernemen in een innovatie(f) ecosysteem

Innovatie

De wereld ondergaat snelle veranderingen, gedreven door uitdagingen als de klimaatcrisis, digitale transformatie en energietransitie. In deze turbulente tijden is het cruciaal om te blijven kiezen voor vernieuwing en innovatie. We gaan in deze infosessie dieper in op het belang van innovatie en de uitbouw van een sterk ecosysteem om innovaties te bevorderen en we lichten de meerwaarde van samenwerking voor bedrijven toe aan de hand van concrete realisaties van Smart Hub Vlaams-Brabant.

Innoveren is uitdagend, maar als bedrijf opereer je niet op jezelf. Als onderdeel van een groter geheel ben je lokaal ingebed en heb je regionale, nationale of internationale impact. Dat is omdat innovatie eigenlijk altijd over de grenzen van de eigen organisatie gaat. 

Hoewel bedrijven beschikken over sterke teams en unieke expertise, is het eveneens van essentieel belang om aandacht te schenken aan stakeholders binnen de volledige waardeketen, evenals kennisinstituten. Hierbij streeft de publieke sector naar een faciliterende rol, waarbij innovatieve ecosystemen worden gecreëerd om samenwerking tussen verschillende partijen te stimuleren. 

Een succesvolle innovatie wordt gedreven door leereffecten die ontstaan in het proces van interactie en synergie

In deze infosessie

We gaan in deze infosessie dieper in op het belang van innovatie en de uitbouw van een sterk ecosysteem om innovaties te bevorderen aan de hand van concrete realisaties van Smart Hub Vlaams-Brabant

De meerwaarde van samenwerking voor bedrijven op vlak van innovatie wordt uitgelegd door Optiflux, een agrotech startup die een impact heeft op de kwaliteit van de appelen en peren in je fruitschaal. Ze ontwikkelden een innovatieve technologie die voorspelt wanneer de kwaliteit van fruit verandert tijdens de bewaring en bieden producten en diensten aan die de bewaring van fruit - zoals appels - na de oogst optimaliseren. 

Sprekers

Niels De Brier, Projectmanager Voeding & Tiense regio bij POM Vlaams-Brabant

Niels behaalde zijn doctoraat in de bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven en heeft als onderzoeker verschillende industriële innovatieprojecten in de voedingssector opgezet en begeleid. Binnen Smart Hub Vlaams-Brabant wilt hij momenteel een voedingsbodem creëren voor de voedingscluster in onze provincie door kennis en ondernemerschap doelgericht samen te brengen.  

Niels Bessemans, CEO & Co-founder van Optiflux

Niels Bessemans PhD, is oprichter en CEO van Optiflux NV een AgTech scale-up bedrijf dat fruittelers, coöperaties en handelaars ondersteunt om hun verse producten het hele jaar door optimaal op te slaan en te vermarkten op een duurzame, biologische en energie-efficiënte manier. Hiervoor heeft Optiflux een hardware-enabled SaaS-platform ontwikkelt aangedreven door AI. 

Voordat hij Optiflux oprichtte, behaalde Niels een doctoraat in bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven met als titel “Dynamische geregelde atmosfeeropslag van pitfruit”. In 2022 won hij de prestigieuze L(euven) Da Vinci Award, voor het succesvol transformeren van zijn PhD-resultaten naar de producten en diensten van Optiflux en deze naar de markt te brengen. 

Contactpersoon

Elisa Frias

Adviseur Plato - Groei, Opvolging & Overname

Adres

Food Port
Industriepark 6
3300 Tienen

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Dyls februari2024
Proximus