Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Evato automatiseert en optimaliseert bedrijfsprocessen

Evato automatiseert en optimaliseert bedrijfsprocessen

  • 08/11/2023

Bedrijven die groeien merken zeer snel dat het steeds moeilijker wordt om alle relevante informatie die binnen de organisatie aanwezig is te beheren en deze tussen medewerkers te delen. Ook die info gebruiken en analyseren is niet evident. In de praktijk zorgt dit voor tijdverlies, slecht inzicht, weinig financieel overzicht en inefficiënt werken. “De oplossing hiervoor is een innovatief softwarepakket dat data afkomstig uit verschillende bedrijfsprocessen verzamelt en automatisch combineert”, zegt Tom Merckx, Managing Partner en ERP product specialist bij Evato. “Wij helpen bedrijven om de juiste keuzes te maken en slimme en schaalbare oplossingen te implementeren.” 

Heel veel bedrijfsleiders zullen de nood herkennen. Je bedrijf groeit en het allegaartje van tools, apps en enkele lokaal op je server bewaarde Word-bestanden en Excel sheets die je gebruikt om je bedrijfsprocessen te overzien volstaan niet meer. “Het manueel opvolgen, registreren en interpreteren van al die informatie neemt zoveel tijd in beslag dat het je begint af te leiden van je kernactiviteiten”, weet Tom Merckx. “Ook moet je zoveel verschillende tools in de gaten houden, dat de kans op het maken van fouten – met alle vervelende gevolgen – groot wordt. Dat is het moment om al die processen samen te brengen in één totaalpakket. Deze keuze voor een goed ERP-systeem gaat de operationele efficiëntie van een bedrijf verbeteren en gaat bedrijfsleiders en leidinggevenden opnieuw meer tijd geven voor hun prioriteiten.

"Wij zorgen voor meer tijd voor jouw prioriteit."

Geen software-verkopers

Ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt voor je bedrijf én je ook op de juiste manier met die oplossing leren werken is de corebusiness van Evato. “Ons bedrijf bestaat sinds 2013 en we zijn een moderne onderneming in volle groei”, vertelt Inge Van Oprooy, Managing Partner bij Evato. “Met intussen een team van dertien ervaren en gemotiveerde IT-professionals ondersteunen we vanuit Bornem kmo’s bij elk aspect van hun ERP-systeem of bedrijfssoftware. We zijn geen software-verkopers, maar we brengen voor onze klanten concrete oplossingen aan en ook enkel de oplossingen die ze nodig hebben. Na een grondige analyse installeren we de applicaties die nodig zijn om aan de behoeftes van elke specifieke klant te voldoen.”

Evato automatiseert en optimaliseert bedrijfsprocessen

"Wanneer je kiest voor een ERP-systeem, is het heel belangrijk dat dit kan meegroeien met je bedrijf. Je noden van vandaag zijn niet die van morgen."

Keuzes maken

“Het is belangrijk om in kaart te brengen waar de pijnpunten liggen en welke processen je allemaal moet centraliseren en automatiseren”, verduidelijkt Tom Merckx. “Vaak is het niet nodig om alles in één keer te doen en voor elk bedrijf verschillen de prioriteiten. Een ERP-systeem kan oplossingen bieden voor commercieel beheer, voor voorraadbeheer, je boekhouding, voor marketingtoepassingen en e-commerce. Maar evengoed voor het opvolgen van productieprocessen, kassabeheer of rapportages. Onze consultants helpen met het maken van de juiste keuzes en begeleiden de bedrijven ook tijdens het hele proces: van concept en implementatie, over opleidingen op maat en coaching, tot support en opvolging achteraf. Want wanneer je kiest voor een ERP-systeem, is het heel belangrijk dat dit kan meegroeien met je bedrijf. Je noden van vandaag zijn niet noodzakelijk deze van morgen.

Odoo

De meerwaarde van een softwarepartner zoals Evato zit in de kennis en kunde die de consultants meebrengen. “We zijn een onafhankelijke partner van onze klanten en we kiezen altijd voor een partnership op lange termijn”, legt Inge Van Oprooy uit. “Hierdoor kunnen we steeds dat pakket aanraden dat voor een specifieke klant de beste oplossing biedt. We werken met standaardsoftware – vaak van het Belgische Odoo, omdat dit een all-in-one bedrijfssoftware is die een volledig geïntegreerde suite van bedrijfsapplicaties aanbiedt – die we aanpassen aan de specifieke behoeftes van onze klant. Onze oplossing zal ook altijd schaalbaar zijn, zodat ze kan mee evolueren met de gebruiker(s). Door die filosofie gaan we nooit zaken implementeren die niet nodig zijn. We blijven daarom op de achtergrond aanwezig en gaan geïnstalleerde applicaties regelmatig evalueren, zodat we de operationele efficiëntie en het gebruiksgemak steeds kunnen optimaliseren in functie van de bedrijfsgroei.”

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier
OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024
imu - vzw - Altez
Proximus

Artikel uit publicatie