Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • In de spotlights: Ward Cornette – lid van de stuurgroep van Jong Voka

In de spotlights: Ward Cornette – lid van de stuurgroep van Jong Voka

  • 13/09/2022

We stellen graag een nieuw stuurgroeplid van Jong Voka West-Vlaanderen aan je voor. Ward Cornette (27) woont in Marke, startte zijn carrière bij IT-consultancybedrijf delaware en is sinds mei 2021 actief bij RFN in Boeschepe, het bedrijf van zijn vader. Hij helpt er de werking te digitaliseren en te automatiseren.

In de spotlights: Ward Cornette – lid van de stuurgroep van Jong Voka

Zijn affiniteit met accounting kreeg Ward mee van thuis uit. Zijn vader runt al zo’n 33 jaar RFN in Boeschepe (Frankrijk), waar Belgische en Nederlandse bedrijven met Franse activiteiten terechtkunnen voor fiscaal en juridisch advies, accounting, payroll en consulting; zijn moeder is vennoot van de EY-auditafdeling. Zelf heeft hij altijd al een grote interesse gehad in alles wat met IT te maken heeft.

Na zijn studies handelsingenieur in Kortrijk en Leuven, ging hij dan ook aan de slag bij IT-consultancybedrijf delaware, waar hij werkte als consultant op het SAP Finance & controlling-departement. “Daar heb ik me ook geëngageerd in innovatieprojecten rond RPA (robotic process automation) in BEL20-bedrijven”, klinkt het.

Master in Artificial Intelligence

Uit gesprekken met zijn vader over de werking van RFN bleek dat Wards kennis ook daar een meerwaarde kon zijn. “Accounting is bij uitstek een vakgebied waarin IT een rol kan spelen: automatiseren, rapporteren, inzicht geven in boekhouding,… Ik vind die wisselwerking zeer boeiend”, vertelt hij.

“Ik startte anderhalf jaar geleden bij Num3rix, een aparte entiteit binnen het bedrijf, waar we IT-projecten uitrollen rond automatisering, de organisatie van data, cybersecurity,... Want digitaliseren gaat veel verder dan ‘niet meer op papier werken’; die fase zijn we al lang voorbij. Met Num3rix bereiden we RFN voor op allerlei trends, zoals sterker geïntegreerde boekhoud- en payrollpakketten en de evoluerende invulling van het takenpakket van een accountant. We investeren daarvoor in een competent, technisch onderlegd team, dat oplossingen kan uitwerken in technologieën zoals Microsoft Azure en Powerplatform, maar ook in open source frameworks.”

Intussen werkt Ward ook een Master in Artificial Intelligence af aan de KU Leuven. “AI interesseert mij enorm. Het is nog niet meteen toepasbaar in mijn werk bij RFN, maar op lange termijn zie ik heel wat mogelijkheden.”

Dynamische omgeving

Het was vorig jaar dat hij voor het eerst kennismaakte met Jong Voka West-Vlaanderen, tijdens Jong Voka on Tour in de Westhoek. “Het was Gaëtan Robyn van Oy Care die me warm maakte voor Jong Voka. En inderdaad: de events bleken echt de moeite te zijn. Je komt er terecht in een dynamische omgeving van jonge ondernemers”, vertelt Ward. “Lid worden van de stuurgroep was wat uit mijn comfort zone. Maar tot nu toe heb ik al heel wat interessante contacten opgedaan. En laat ons eerlijk zijn: de events zijn niet alleen interessant, maar ook fantastisch leuk.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag