Skip to main content
  • Digilab: Cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke

Digilab: Cybersecurity voor de IT-verantwoordelijke

Tijdens 3 interactieve sessies worden je technieken en processen aangereikt om het bedrijf beter te beschermen tegen cyberdreigingen. Weet dat vandaag 1 op 4 van de KMO's op één of andere manier te maken krijgen met dreigingen vanuit het internet. Dat maakt van cybersecurity een prioriteit en een absolute must-have voor ieder bedrijf, groot of klein.

Dit digilab helpt u met

  • het identificeren van mogelijke doelwitten in uw organisatie, met een overzicht van de mogelijke bedreigingen (bv. phishing, DDoS-aanvallen).
  • een volledig overzicht te krijgen van mogelijke beschermingsmaatregelen (naar infrastructuur, bewustwording bij medewerkers, …). De beschikbare opties krijgt u toegelicht aan de hand van cases.

Programma

Drie interactieve sessies helpen u om de cyberbeveiliging in uw bedrijf te versterken.

  • Sessie 1: Waarom is uw organisatie een doelwit?

In deze sessie verneemt u waarom cybercriminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in uw organisatie. U krijgt een beeld van zowel de risico’s voor uw business, mogelijke doelwitten in uw bedrijf als van de uiteenlopende bedreigingen (bv. DDoS-aanval, phishing) die uw meest kritieke systemen kunnen raken.

  • Sessie 2: Hoe kunt u uw bedrijf beschermen?

U krijgt tekst en uitleg over de beveiligingsmaatregelen die u moet nemen om uw bedrijf afdoende te beschermen tegen cyberdreigingen. Aan de hand van enkele cases leert u doelwitten te beveiligen tegen een cyberaanval en te vermijden dat hackers controle krijgen over uw systemen of gevoelige bedrijfsinformatie.

  • Sessie 3: Bespreking case en opstellen van actieplan

Alle opgedane kennis tijdens de twee vorige sessies neemt u mee naar een case, die u toont hoe een klassieke cyberaanval in zijn werk gaat. Daarnaast krijgt u de basis mee van een actieplan om de cyberbeveiliging van uw bedrijf op te schroeven, door een goede combinatie van verschillende maatregelen. Naast mogelijke IT-technische maatregelen is er onder andere aandacht voor procedures, opleidingen en het belang van een recoveryplan om gehackte data weer in uw bezit te krijgen.


Spreker

  • Peter Versmissen – Deloitte, partner Cyber Security

Peter Versmissen is als partner bij Deloitte verantwoordelijk voor de dienstverlening naar IT-beveiliging, waaronder cybersecurity. Als IT-consultant heeft hij meer dan 20 jaar ervaring in het opzetten van IT-architecturen en IT-beveiliging. Daarbij adviseert hij zowel internationale groepen als kmo’s. 

 

vokavlaiodeloitte

Meer info?

Carolien Jans

Project manager

Full bio of Carolien Jans

Adres

Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Mechelen)
Onze-Lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

€550 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

Ontdek onze vacatures!
Plan je bezoek in ons Experience Center!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx