Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Quickscan

Corporate governance zorgt ervoor dat de onderneming op een goede en transparante manier wordt bestuurd, geleid en gecontroleerd, met als belangrijkste doelstelling waardecreatie op lange termijn. Professionalisering vormt de  basis voor de verdere groei van je bedrijf. 

Waar staat jouw bedrijf op vlak van governance? Vul onze quickscan in en kom te weten welke stappen jij kan zetten om je bedrijf verder te professionaliseren en het governance-kader van jouw bedrijf verder uit te werken.

Vul hier de quickscan in!

Raad van Advies op maat: elke kmo'er heeft wel eens een klankbord nodig

Een Raad van Advies verleent advies omtrent de bedrijfsvoering van een onderneming. Er wordt gedebatteerd over allerhande vraagstukken die zowel juridisch, financieel, internationaal, tactisch of strategisch van aard kunnen zijn. 

Je kan dus stellen dat de Raad van Advies een kritisch klankbord is voor het managementteam. Een denktank waarin de wisselwerking tussen Raad en management leidt tot meer kwalitatieve en gefundeerde beslissingen. Het kan een startschot zijn voor verdere professionalisering en groei van jouw onderneming.

Meer info

Opleiding: Corporate Governance in Raden van Advies en Raden van Bestuur

De opleiding Corporate Governance in Raden van Advies en Raden van Bestuur zorgt voor de nodige handvaten voor een optimale werking van deze organen. In 3 modules, die samen of afzonderlijk gevolgd kunnen worden, staan we stil bij het toepassen van de principes van deugdelijk bestuur in Raden van Advies en Raden van Bestuur, bij de toepasselijke wetgeving en bestuurdersaansprakelijkheid én bij hoe je jouw rol als adviseur of bestuurder zo optimaal mogelijk kan vervullen.

Meer info?

Sterkere ondernemingen door sterkere adviseurs en bestuurders

Hoe kan je als adviseur/bestuurder relevant blijven in een steeds veranderende wereld?

Verschillende thema’s worden bespreekbaar gemaakt.
Dit doen we steeds door middel van kennisoverdracht en ervaringsuitwisseling. Het netwerk fungeert vertrouwelijk en discreet (d.m.v. NDA).
De rode draad doorheen de netwerksessies zal het ontwerp zijn van een Leidraad voor de sterke adviseur.

Meer info?

Database adviseurs: versterk jouw bedrijf met onze exclusieve matchmakingtool

Met deze tool kan je kandidaten matchen met de noden van jouw bedrijf. Je geeft aan welke competenties reeds aanwezig zijn in je organisatie om zo tot een ideale Raad van Advies te komen. In onze database met maar liefst 180 externe adviseurs vind je vast en zeker de juiste match voor jouw Raad van Advies. Voor meer info mag je contact opnemen met collega Carolien Houbrechts: carolien.houbrechts@voka.be

Contactpersonen

Valerie Vanhelmont

Adviseur eigenaars-ondernemers

Julie Oris

Adviseur eigenaar-ondernemers