Skip to main content

Digitale Labs

Digitaliseren doe je stap voor stap, met een duidelijke focus op de meerwaarde voor jouw bedrijf. De digitale Labs geven je een duidelijke structuur en helpen je met prioriteiten stellen. We begeleiden je bij het uitwerken van jouw digitaliseringsproject met impact. Einddoel? Een actieplan om mee aan de slag te gaan binnen het bedrijf. 

Wat is het traject?

In de digitale Labs werk je onder begeleiding van experts aan een actieplan voor jouw digitaal project. Digitale en fysieke meetings, praktijkcases en de ervaringsuitwisseling met gelijkgestemde ondernemers loodsen jou richting een actieplan om te implementeren in jouw organisatie. 

Aan welke digitale projecten kan je werken in de Digitale Labs?

Hoe ziet het traject eruit?

 • 3 collectieve sessies
  • Drie sessies op maat waarin je werkt aan je digitaliseringsproject, samen met gelijkstemden die werken aan eenzelfde probleemstelling.
  • Mix tussen online en offline sessies
    
 • 2 individuele coaching momenten
  • Om je te helpen bij je probleemstelling en je project
  • Brainstorming over oplossingen & opstellen van een doelgericht actieplan 

Zo werk je aan een digitaal project binnen de Digital Labs

Klik hier voor de details van het programma

Gezamenlijke sessies

 1. Digitale mindset 
  27 september 
   
 2. Digitale roadmap en datamanagement 
  6 oktober  

Na de gezamenlijke sessies vind er een intakegesprek (online) plaats, hierna gaan we verder met de individuele sessies om je project en probleemstelling scherp te zetten. 

Individuele sessies 

 1. Projectsessie: theorie over je project en praktijkgetuigenis 
  Breed beeld van theorie en praktijkgetuigenis die toont hoe deze theorie in de praktijk wordt omgezet. Sprekers, datum en uren zijn afhankelijk van je eigen project. Vanaf hier werk je verder in je eigen bootcamp. Zie bovenaan een overzicht van de mogelijke projecten.
   
 2. Projectsessie: verdere uitdieping theorie en praktijkgetuigenis
  Interactieve sessie met theorie en praktijkgetuigenis die toont hoe theorie in praktijk wordt omgezet en wordt in de groep besproken hoe het project wordt aangepakt binnen het eigen bedrijf. Sprekers, datum en uren zijn afhankelijk van je eigen project.
   
 3. Projectsessie: Groepssessie om je actieplan te presenteren
  Tijdens de groepssessie presenteren de deelnemers de aanzet van hun actieplan aan elkaar en onder leiding van een expert. Op die manier krijg je vanuit verschillende hoeken feedback én krijg je inzicht in hoe eenzelfde project in verschillende bedrijven wordt uitgewerkt. 

Naast de individuele projectsessies is er de mogelijkheid om een extra coachingsessie in te plannen (niet verplicht)

Gezamenlijke slotsessie

 1. Change Management & Uitreiking certificaat
  25 januari 2022, 16u00 - 19u00 + netwerkdiner @Voka - KvK Limburg
  Om het project uit te rollen in de organisatie is het nodig om inzicht te krijgen in change management-technieken, want hoe ga je je collega's betrekken bij het uitrollen hiervan? Daarnaast is er ook een netwerkdiner voorzien waarbij de certificaten van de Digital Academy worden uitgereikt. 

Heb je nog vragen?

Niet zeker of je wel een case hebt rond digitalisering? Weet je niet binnen welke bootcamp jouw case past? Wil je afstemmen hoe digitalisering aan te pakken binnen jouw bedrijf? Neem contact op met Sebastien Conings,+32 478 21 54 24

Rik Vera

Rik Vera, Nexxworks: "Bij digitalisering is het belangrijk om bij het begin te beginnen: je bestaande processen digitaliseren. Digitalisering heeft namelijk invloed op hoe je je bedrijfsvoering optimaliseert."

In samenwerking met:

tobania

Contactpersoon

Sebastien Conings

Adviseur innovatie & digitalisering

Adres

Voka - KvK Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka - leden: € 1.495

Niet - leden: € 1.795

logo KMO portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VDAB
Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo