Skip to main content
bcind

Business Club Industrie 4.0 2020

In de Business Club Industrie 4.0 focussen we op de impact van digitalisering op de operationele processen in maakbedrijven. Iedereen heeft al wel een presentatie gezien van de vierde industriële revolutie, waarbij de theorie vaak evident lijkt. Maar in de industrie is zo’n digitale evolutie minder vanzelfsprekend, bedrijven kunnen niet zomaar hun infrastructuur en business model overboord gooien. Door bedrijven aan het woord te laten krijgen de deelnemers inzichten over de voorbereiding die noodzakelijk is om te kunnen transformeren. Welk proces moet er eerst aangepakt worden? Vervolgens worden we meegenomen voor een rondleiding doorheen de productie, zo koppelen we de theorie aan de praktijk!

Deze Business Club staat open voor plant managers, production managers, quality managers, industrial engineers, opex managers, lean experts, lean managers die op de payroll staan van een industrieel maakbedrijf en mede verantwoordelijk zijn voor de transformatie van hun productieapparaat. 

Programma

Programma

Het definitieve programma is nog in opmaak. Volgende thema's komen zeker aan bod:

 • Introductie Industrie 4.0 @ Industrie 4.0 Maturity Center
   
 • Collaborative tools in production (AR/VR) 
   
 • Datacaptation for Quality control (preventive maintenance)
   
 • Flexible assembly (Robots, Cobots) 
   
 • IoT & Cloud computing 
   
 • Impact of 5G on production processes @ Atlas Copco 
   
 • QRM (Digital workinstructions) @ Provan 
   
 • Design & Optimisation (Digital twin & modelling)
   
 • Sensing & monitoring (AI & data analytics) 
   
 • Wrap-up session @ Soda Foundry 
Inspiratie

In deze sessies willen we ondernemingen inspireren en oriënteren op gebied van Industrie 4.0. We tonen cases en demo's die illustreren wat mogelijk is zodoende je zelf gemakkelijker een vertaalslag kan maken naar je eigen business case. In deze sessies staat ervaringsuitwisseling niet centraal zoals in onze netwerken. Heb je zelf veel ervaring rond Industrie 4.0 en wel nood aan ervaringsuitwisseling? Dan kan het netwerk productie of R&D misschien wel een meerwaarde zijn

Praktisch

Iedere sessie vindt plaats van 16.00u tot 20.00u bij een gastbedrijf. Tijdens elke sessies is er een toelichting van het bedrijf over hun eigen strategie en een rondleiding. Tot slot voorzien we ruimte voor discussie en ervaringsuitwisseling tijdens een afsluitend diner.

De plaatsen zijn beperkt! First come, first served.

Interesse of inschrijven?
filip.vanderhoydonks@voka.be; +32 477 49 87 07

Contactpersoon

Filip Vanderhoydonks

Adviseur internationalisatie & innovatie

Wanneer

Prijs

Voka - leden: € 1.800

Niet-leden: € 2.200

2e persoon van hetzelfde bedrijf:
€ 1.400

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

 • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
 • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
 • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
 • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
 • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

VDAB
BVI Bekkevoort
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo