Skip to main content
 • Ja!arfeest: "Europa, een eiland in een zee van ellende?"

Ja!arfeest: "Europa, een eiland in een zee van ellende?"

In deze turbulente tijden zijn we blij jou een positieve noot te kunnen brengen: het jaarfeest van Voka Oost-Vlaanderen keert binnenkort terug in zijn normale, fysieke vorm. Weg van computerschermen, webcams en laptopspeakers. Omdat er nu eenmaal meer muziek zit in (h)echte ontmoetingen, persoonlijk contact en face-to-facegesprekken. Ontmoet collega-ondernemers op woensdag 1 juni in de Gentse Vooruit.
 

Een fijn vooruitzicht toch?

bilan

 

Het jaarfeest is een vaste afspraak voor bedrijvig Oost-Vlaanderen en een hoogtepunt op de netwerkkalender van ondernemers, beleidsmakers en kennisorganisaties. Waarbij we traditioneel de balans opmaken van ons activiteitenjaar en even nieuwsgierig als ambitieus uitkijken naar wat voor ons ligt.

Het is ook onze manier om jou als gewaardeerd lid extra te bedanken voor je interesse, loyaliteit en engagement binnen ons netwerk. 

Noem het dus gerust ook … ons ledentrouwfeest.

Trouw aan sterk ondernemerschap

Zo verwelkomen we jou op 1 juni opnieuw met open armen in Kunstencentrum Vooruit, waar we jou en je genodigden vergasten op een groots en inspirerend programma.

We openen de avond met de boeiende, inhoudelijke bijdrages van Koen Schoors en Inge Bernaerts rond de toekomst van Europa. Vervolgens vieren we de jubilarissen en de officiële verlenging van het voorzittersmandaat van Jef Wittouck. We starten de dans in stijl met een concert van The Great Belgian Songbook met Billie Leyers en gaan tot slot over tot de netwerkreceptie, in de beste Voka-tradities.

Uiteraard ben je ook van harte welkom op de voorafgaande statutaire jaarvergadering.

Kom jij ook naar ons Ja!Ja!Ja!Ja! Jaarfeest?

Programma

18.30 – 20.30 Jaarfeest

 • Duo-gesprek tussen Prof. Koen Schoors (Belgisch econoom en hoogleraar aan de Universiteit Gent) & Inge Bernaerts directeur Beleid en Strategie - departement concurrentie aan de Europese Commissie: Europa, een eiland in een zee van ellende? Moderator: Lieven Verstraete
 • Voorzitter Jef Wittouck verlengt zijn mandaat
 • Huldiging jubilarissen
 • The Great Belgian Songbook met Billie Leyers

20.30 – 22.00 Netwerkfeest
 
Voorafgaande statutaire jaarvergadering van 17.00 tot 18.00 uur.

Inge Bernaerts

is directeur strategie en beleid in het Directoraat-generaal Mededinging van de Europese Commissie. Ze studeerde rechten en Europees recht aan de universiteiten van Namen, Leuven en Saarbrucken. Aan de balie van Brussel specialiseerde ze zich in het mededingingsrecht en vervoegde in 2003 de Europese Commissie waar ze verschillende managementfuncties bekleedde in DG Energie en DG Mededinging. Van 2017 tot 2019 was ze kabinetschef van Marianne Thyssen, Commissaris van Werk en Sociale Zaken. Via lezingen en debatten streeft ze ernaar de Europese Unie dichter bij de mensen te brengen.

Inge Bernaerts

Koen Schoors

is hoogleraar economie aan de universiteit Gent. Zijn onderzoeksgebieden zijn bank- en financiewezen, rechtseconomie, ontwikkelingseconomie, institutionele economie, en groene transitie. Hij heeft bij zijn onderzoek een speciale interesse voor Rusland. Hij is voorzitter van het sociaal investeringsfonds Trividend, voorzitter van Gigarant, en vice-voorzitter van FPIM. Daarnaast is hij is een actieve stem in het maatschappelijk debat via opiniebijdrages, artikelen en interviews voor nationale media

Koen Schoors

The Great Belgian Songbook

The Great Belgian Songbook

 brengt de mooiste nummers uit het nationale erfgoed met schwung, lef, enthousiasme en humor.

Jo, het brein achter The Great Belgian Songbook, maakte zijn eigen, Belgische variant op het Great American Songbook, de fameuze collectie van Amerikaanse standards uit de dagen voor de opkomst van rock-’n-roll.

De band is op zijn minst bijzonder te noemen, met bugel/trompet, drums, toetsen en cello. Een kwartet, samengesteld uit een zestiger, een veertiger en twee dertigers. 

 • Drums: Marc Bonne (60) mocht op zijn veertiende al op tournee met Alain Chamfort. De jonge wonderdrummer werd een instituut met een indrukwekkende erelijst
 • Cello: Jean-François Assy (42) speelde cello bij Alain Bashung, Yann Tiersen en DAAN
 • Toetsen: David Thomaere (30) toptalent uit Schoten, kreeg de Toots Thielenans Award in 2013, bekend met zijn eigen David Thomaere Trio

Wat kan u verwachten? Een concert dat het publiek laat (mee)zingen, dansen en lachen, met de trompet van Jo Hermans als wegwijzer! 

Doelgroep

Als trouw Voka-lid krijg je van ons de kans om als zaakvoerder in te schrijven samen met jouw partner, jouw managers en/of directieleden. Elk bedrijf kan een aantal deelnemers gratis inschrijven. Wil je weten op hoeveel gratis tickets je recht hebt? Mail ons op netwerking.gent@voka.be. Wij helpen je graag verder!

Het aantal plaatsen is beperkt, snel inschrijven is aanbevolen.

Informatie en inschrijvingen

Inschrijven kan tot donderdag 26 mei 2022. Inschrijven kan via de knop rechts van de pagina (of helemaal onderaan indien je de mobiele website raadpleegt). Het aantal plaatsen is beperkt, snel inschrijven is aanbevolen.

*Laat ons gerust ook via de opmerkingen weten of je een veggie alternatief wenst of eventuele voedingsallergieën hebt. 

Nog vragen? Stuur een mailtje naar Team Netwerking of bel +32 9 266 14 40.

Contactpersonen

Valérie Smessaert

Ledenrelaties - Events & Netwerking

Christine Leytens

Events & Netwerking - Info & Advies

Adres

Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Wanneer

Prijs

 • Exclusief voor Voka-leden
 • Elk bedrijf kan een aantal deelnemers gratis inschrijven. Wil je weten op hoeveel gratis tickets je recht hebt? Mail ons op netwerking.gent@voka.be
 • Extra tickets zijn te verkrijgen aan € 125 pp excl btw.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.