Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Energietransitie 2024

Energietransitie

Wat bieden wij jou?

In een wereld waar de noodzaak voor duurzame energieoplossingen steeds urgenter wordt, presenteert Voka KvK Limburg met trots een nieuwe editie van de Business Club Energietranstie. Deze opleiding is ontworpen om professionals, bedrijven en geïnteresseerden de kennis en vaardigheden te bieden die nodig zijn om actief bij te dragen aan de transitie naar een duurzamere energietoekomst.

Waarom deelnemen?

•    Verrijk uw kennis met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van energietransitie.
•    Netwerk met gelijkgestemde professionals en experts uit verschillende sectoren.
•    Duidelijke focus op specifieke topics binnen de energietransitie. 

  • 1 Duidelijke focus
  • + Best practices
  • + Inspiratie tours
  • 1 Lerend netwerk

Praktische informatie

Doelgroep

Met de business club energietransitie focussen we op het samenbrengen van energiemanagers, technisch verantwoordelijken, zaakvoerders, C-levels, energie-aankopers,... die nood hebben aan inspiratie en ervaringsuitwisseling over de verschillende sectoren heen. 

Programma

Deze Business Club omvat een reeks van 10 interactieve sessies, geleid door experts uit de industrie, die diepgaande inzichten en praktische benaderingen bieden rond thema's als hernieuwbare energiebronnen, energie-efficiëntie, energieopslag beleidsvorming en technologische innovaties. Deelnemers zullen niet alleen leren over de huidige stand van zaken en toekomstige trends, maar ook over de economische, politieke en sociale impact van de energietransitie. Door een verscheidenheid aan topics zal er inspiratie worden opgedaan die cross-sector toepasbaar is. We gaan van start met de eerste sessie op 13/06, na de zomer hervatten we terug met een maandelijkse sessie waarvan de laatste in mei 2025 zal zijn.

In onze 10 sessies brengen we onder andere een bezoek aan de volgende bedrijven: 
-    Luminus: Energiemarkt en windenergie
-    Futech: Zonne-energie, laadpalen en batterijen
-    Group G&D – Ceyssens: Batterij van 8 MwH
-    Digitale transitie: Welke invloed heeft de integratie van digitale tools op bedrijfsvoering en duurzaamheid 
-    Energyville: Thermische energie (duurzame productie en opslag)
-    Defensie Belgie: Afgewerkte en toekomstige projecten (3 Track Policy, 400kWp zonnepanelen, warmtenet, waterstof,…) 
-    Aperam & Vlegel Technology: Energiemeting en monitoring, projecten in Energietransitie

De resterende sessies worden vorm gegeven op basis van de brainstorm die in de eerste sessie plaatsvindt. Op deze manier willen we met deze business club beantwoorden aan de effectieve vragen en topics die er spelen bij de deelnemende bedrijven. 
Nu al suggesties? Laat dit zeker weten bij contactopname!

Lidmaatschap

Lidmaatschap van deze business club staat op de naam van het bedrijf, niet op een persoon. Indien je niet naar een sessie kan komen of iemand anders binnen de organisatie beter geschikt is voor een bepaald thema, staat het dus vrij iemand anders af te vaardigen.

Coach

Dennis Edey, CFO bij Hasco Invest, is coach van de business club. Sinds 2005 is hij actief in de Raden van Bestuur van meerdere organisaties binnen de groep (bijv. Green & Durable Group, Encon, Comfort Energy, Zonnemarkt Group, H2WIN). Dennis werkt al jaren aan het vormgeven van de energietransitie binnen de Hasco groep.

Stef Van Looveren, Managing Partner van Vlegel Technology, is ook coach van de business club. Hij ondersteunt bedrijven om slimmer met hun energiebeheer om te gaan via energiedashboarding en -monitoring.

Meer info of inschrijven? 

Heb je interesse om deel uit te maken van deze business club? Ontdek alle informatie via onderstaande link. 

Klik hier

Met dank aan onze partners

Contactpersoon

Wout Vandeweyer

Adviseur innovatie & duurzaam ondernemen