Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • DIGITALIS - European Digital Innovation Hub

DIGITALIS | Europese Digitale Innovatiecentrum 

Voka versnelt jouw digitale groei en transformatie! Samen met EDIH DIGITALIS helpen we Vlaamse bedrijven om hun digitale maturiteit te versterken. Wij bieden de juiste kennis en financiering om te innoveren in AI, cybersecurity, AR/VR, IoT, en meer. Laat jouw onderneming excelleren in het digitale tijdperk.

digitalis vlaio eu

Dit project is gefinancierd door het programma Digital Europe van de Europese Unie in het kader van subsidieovereenkomst nr. 101083575.

Voka's rol in het verhogen van jouw digitale volwassenheid

Uit de resultaten van de Voka-Digiscan blijkt dat Vlaamse kmo's een gemiddelde score behalen op het gebied van digitale maturiteit. Om deze maturiteit te verhogen, ondersteunt Voka drie Europese Digitale Innovatie Hubs (EDIH's), waarbij we zelf actief zijn binnen EDIH DIGITALIS en Flanders AI EDIH. Wij faciliteren de juiste kennisoverdracht en bieden toegang tot passende financieringsmogelijkheden om jouw digitale ambities te realiseren.

Jouw digitale ambities realiseren?

In DIGITALIS biedt Voka, samen met haar partners, directe toegang tot een scala aan diensten, technologieën en kennis die essentieel zijn voor de digitale transformatie. Voka vervult hierbij een actieve rol in het Europese netwerk van meer dan 150 hubs, in samenwerking met regionale kennisinstellingen zoals universiteiten, hogescholen en gespecialiseerde bedrijven. Heb je al een digitaal bedrijfsplan, of overweeg je je bedrijf meer tech-savvy te maken?

Zet je vragen om in concrete stappen
 • Hoe kan slimme data mijn onderneming helpen om betere (strategische) beslissingen te nemen? Welke slimme gegevens kan ik gebruiken om mijn sales &marketing te automatiseren?
 • Is machine learning iets voor mij? Hoe kunnen digitale tools mij helpen om mijn interne processen efficiënter te laten verlopen.
 • Kan ik artificiële intelligentie gebruiken om mijn processen te optimaliseren en slimmer maken?
 • Ik wil mijn operators beter opleiden; kan gametechnologie daarbij helpen?
 • Hoe ziet mijn showroom van de toekomst eruit?
 • Ik wil mijn voorraadbeheer efficiënter beheren; hoe kan digitalisering helpen?

Voka en DIGITALIS als tandem

Kortom, Voka fungeert als jouw persoonlijke digitale matchmaker en begeleider voor antwoorden, ondersteuning, innovatie, en financiële mogelijkheden. We verbinden je met kennispartners om jouw digitale reis te starten en een wereldwijd concurrentievoordeel te behalen. Daarnaast is DIGITALIS de one-stop-hub voor digitale transformatie, met focus op AI, cybersecurity, AR/VR, IoT, en meer, en biedt ondersteuning aan start-ups, scale-ups, kmo's, en publieke organisaties. Samen richten we ons op het versterken van de digitale volwassenheid van je onderneming.

Toegang tot een ecosysteem en netwerk is cruciaal voor succesvolle digitalisering. Samenwerking met andere bedrijven, kennisinstellingen en technologiepartners biedt toegang tot de nieuwste innovaties en technologieën. Dit optimaliseert processen, opent nieuwe markten en stimuleert groei. 

Voka biedt verschillende trajecten en activiteiten aan waarin jij in contact komt met de juiste kennis en/ of partner.

Een goede fiscale en financiële planning is onmisbaar voor een succesvol digitaal project. Met een competitieve fiscaliteit kun je een voorsprong nemen en een concurrentievoordeel opbouwen. Nieuwe regels, verplichtingen en de toenemende digitalisering maken het echter steeds complexer. Onze experts staan klaar om jouw vragen te beantwoorden, je te gidsen door de regelgeving en te helpen bij financieringsmogelijkheden.

Voka staat voor je klaar met o.a.: 

 • Financieringsmogelijkheden in elke levensfase van de onderneming
 • Begeleiding bij jouw financieringsplan
 • Opbouwen van financiële geletterdheid
 • Toegang tot particuliere & publieke investeerders, fondsen en subsidies
 • Investor-ready maken van jouw businesscase
 • Een uitgebreid netwerk & matchmaking

Neem contact met ons op

Ik heb een vraag over
Regio
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Ontdek onze lerende netwerken voor digitalisering

Ontdek onze infosessies & opleidingen rond financiering

Aanmelden als digitale dienstverlener

Het invullen van dit formulier stelt je onderneming voor aan ons netwerk van ondernemers en organisaties die op zoek zijn naar digitale oplossingen en expertise. Door je contactgegevens met ons te delen, kunnen we je diensten aanbieden aan ondernemers die jouw vaardigheden en expertise kunnen gebruiken en nodig hebben.

Wat kan je verwachten

 • Jouw bedrijfsgegevens voegen wij toe aan ons netwerk, zodat onze adviseurs en projectcoördinatoren zicht hebben op de expertise en deze kunnen linken met de noden van ondernemingen en organisaties. 
 • Wanneer wij een potentiële match identificeren tussen de behoeften van onze partners en jouw expertise, bevelen wij jou aan als mogelijke oplossing.

Waarom Deelnemen

 • Vergroot uw zichtbaarheid en kansen in de digitale markt. 
 • Verbreed uw klantenkring en netwerk. 
 • Bied uw expertise aan diegenen die deze nodig hebben.

Aanmelden als digitale dienstverlener

Regio
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Arnout Deriemaeker

Projectmanager Innovatie & Digitalisering

Ontdek DIGITALIS, het Europese Digitale Innovatiecentrum (EDIH)

Gericht op het ondersteunen van digitale transformatie bij productiebedrijven

Meer info