Skip to main content
  • Home
  • Voka Digitaal Transformatie Traject
Logo Voka Digitaal Transformatie Traject

Voka Digitaal Transformatie Traject

Onderdelen van Voka Digitaal Transformatie Traject

Voka Digitaal Transformatie Traject

Voka digitaal transformatie traject

Ondanks het enorme belang van digitalisering hinkt België nog steeds achterop ten opzichte van de rest van Europa, blijkt uit de DESI-index (2020). Daarom lanceert Voka een Digitaal Transformatie Traject om ondernemingen te sensibiliseren en te ondersteunen in hun digitale omslag.

ESFAIVlaio

Waarom digitaal transformeren?

In het kader van het Plan Samen Groeien wil Voka ondernemers ondersteunen bij de digitalisering van hun organisaties. Dat is nodig omdat slechts een minderheid van de Vlaamse ondernemingen op dit moment bezig is met het uitwerken van een plan om digitaal te transformeren om te kunnen groeien. Nochtans is digitale transformatie de enige weg om competitief te kunnen blijven. We staan aan het begin van een digitaal tijdperk, met als motor allerlei innovaties en technologieën die razendsnel evolueren. Dit ontwricht de huidige businessmodellen en bedrijfstakken, waardoor elke organisatie moet nadenken over die digitale transformatie en de manier waarop medewerkers hier een cruciale rol moeten vervullen.

Zo mislukt 1 op de 4 digitale trajecten omdat de noodzakelijke kennis niet aanwezig is en medewerkers niet actief betrokken worden. En wist je trouwens dat slechts 1 op 10 bedrijven gebruik maakt van de mogelijkheden van AI? Maar ook dat 90% wél overtuigd is van het belang van digitale innovatie, maar de nodige investeringen vaak achterblijven? Wie morgen nog wil meespelen, moet vandaag de digitale transformatie actief aangaan.

Interesse in het traject?
Neem contact op voor meer informatie of meld je aan voor een intake.
 

Durven innoveren is van cruciaal belang voor de wereld van morgen. Elke organisatie zal vroeg of laat te maken krijgen met een noodzakelijke digitale transformatie.

Wat is het Digitaal Transformatie Traject?

Het Voka Digitaal Transformatietraject is een leidraad en actieplan om gestructureerd en systematisch het digitaal transformatieproces te doorlopen. Op basis van een opleidingstraject ondersteunt en coacht Voka jullie - ondernemers - die bereid zijn om nu de stap te nemen naar een digitale toekomst.

Een overzicht van alle aspecten die komen kijken bij een digitale transformatie van een organisatie: 

VDTT elementen


We bieden een langdurig begeleidingstraject aan (3 jaar), waarbij we expertise en kennis tot bij jouw organisatie brengen. 

We identificeren de situatie as is en de situatie to be, waarop we een roadmap opstellen voor een digitaal transformatieplan op maat om die twee situaties naar elkaar toe te laten groeien. Aangezien menselijk kapitaal een cruciale factor is voor het succesvol digitaal transformeren, besteden we hier grote aandacht aan. Daarbij schakelen we experts in, bouwen we een ecosysteem op en zetten we een lerend netwerk op om inspiratie en kennis te delen met elkaar.
 

Voor wie is het Digitaal Transformatie Traject?

Elke organisatie, ongeacht de grootte of sector die:
•    Gemotiveerd is om digitaal te transformeren
•    Het belang van het menselijk kapitaal erkent in een veranderingsproces
•    Een engagement vanuit de volledige onderneming kan voorleggen
•    De huidige werking van het bedrijf in vraag durft stellen
•    Op een onbevangen manier naar de toekomst wil kijken en het hokjesdenken wil overstijgen

Neem contact met ons op voor een intakegesprek

Voka Digitaal Transformatie Traject maak jouw organisatie klaar voor morgen

Digitale transformatie met Voka

  • Begeleiding & ondersteuning
  • Coaching
  • Doorverwijzing naar relevante leveranciers
  • Matchmaking met experten
  • Sterk netwerk 

Partners

Het Voka Digitaal Transformatie Traject is ontwikkeld in samenwerking met:

Knowhow op het gebied van extreme klantgerichtheid, innovatie in het digitale tijdperk, digitale visie en strategievorming, business model change, digital leadership, sales en marketing.

  • Cegeka – Anik Stalmans & Thibaut Heeren

Europese aanbieder van IT-oplossingen. Cegeka helpt organisaties om een efficiënte en gepersonaliseerde ervaring te creëren voor hun klanten, consumenten, medewerkers en burgers, steeds met aandacht voor de impact van technologie op menselijk kapitaal.

Expertisecentrum op het vlak van organisatieontwerp en helpt organisaties om slagvaardiger te worden en meer werkbaar werk te creëren in een steeds meer onvoorspelbare werk- en maatschappij context.

  • MINT – Ward Decraemer

Ondersteunt organisaties bij het uittekenen en implementeren van hun groei- en verandertraject. Interventies zijn zowel gericht op de culturele (visie, leiderschap, team- en individuontwikkeling) als op de structurele elementen (processen, organisatiestructuur, HR-systemen) van organisatieontwikkeling. 

Meer lezen over digitaliseren

Bekijk ons themadossier De Digitale Versnelling