Skip to main content
Map
Voka Welt

Welt West-Vlaanderen

Elke onderneming voelt het: talent houden is niet eenvoudig, nieuwe vacatures invullen is nog moeilijker, en we moeten flexibel kunnen omgaan met onverwacht ziekteverzuim. Een inclusief en duurzaam hr-beleid is dus meer en meer een noodzaak. Vraag jij je soms af of je onderneming wendbaar en innovatief genoeg is voor deze hr-uitdagingen? Of twijfel je of je bedrijf klaar is voor andere hr-uitdagingen waarmee je geconfronteerd zal worden?

Wat is Welt?

Welt is een gratis hr-traject voor ondernemingen die willen inzetten op een duurzaam en toekomstgericht hr-beleid. De brandende arbeidsmarkt laat zich voelen in de instroom, maar ook in het behoud en de ontwikkeling van medewerkers.

Werk aan de toekomst, werk aan een inclusieve bedrijfscultuur

Meer dan ooit is bedrijfscultuur belangrijk om mensen aan te trekken én te houden, en moet je flexibel omspringen met het inzetten en opleiden van talent.

Samen gaan we via analyse, expertise en ervaringsuitwisseling aan de slag om optimale en duurzame loopbanen te creëren en te faciliteren binnen jouw onderneming. Dat doen we door een inclusief hr-beleid te ontwikkelen, waarbij medewerkers actief kunnen behoren tot en bijdragen aan de onderneming. Zo haal je het potentieel uit ieder talent!

 • Voka Welt is er voor West-Vlaamse bedrijven uit alle sectoren die  een duurzaam en inclusief hr-beleid willen uitbouwen.
 • Dit traject kunnen we dankzij het Europees Sociaal Fonds volledig gratis aanbieden. Het enige wat je van jou verwachten, is 100% goesting en veel engagement!

Lees hier meer over Welt

ESF

 

Opbouw traject

Scan en actieplan
 • Welt-scan: breng je huidige personeelsbeleid in kaart
 • Actieplan: identificeer pijnpunten én opportuniteiten, en definieer concrete stappen voor de ontwikkeling van een duurzame loopbaancultuur

Jezelf alvast eens testen? Vul de light-scan in

Lerend netwerk rond inclusie en duurzaam hr-beleid
 • Lerend netwerk, begeleid door een expert, met gelijkgestemde functiegenoten van andere West-Vlaamse bedrijven (verschillende thema's)
  Er is een lerend netwerk voor elke regio (Oostende, Westhoek, Brugge, Midden-West-Vlaanderen, Zuid-West-Vlaanderen). Op die manier is er voor elke onderneming een Welt-traject dichtbij.
 • Eventueel overkoepelende sessies
Individueel modulair natraject

De rest van jouw Welt-traject is op maat samen te stellen:

 • Kortlopende thematrajecten waarin we dieper ingaan op relevante inclusie- en hr-topics
 • Individuele coaching rond jouw actieplan door onze Welt-coördinatoren
 • Specifieke acties zoals jobmatching, organiseren van een bedrijfsbezoek, …

Opstart Welt 2023

Wens je (kosteloos) in te stappen in Welt 2023?
Dan kan je jouw plaats nu al reserveren via onze Welt-coördinatoren Thomas Dujardin en Sylvie Wybo.

Welt 2022 - aftermovie

In 2021-2022 hebben we 9 Welt-groepen - goed voor 120 West-Vlaamse kmo's - begeleid.
De aftermovie van ons diversiteits- en inclusie-event (8 februari 2022) kan je hieronder bekijken.