Skip to main content
Lerende Netwerken Oost-Vlaanderen

Lerende Netwerken Oost-Vlaanderen

Het bedrijfsleven wordt vandaag gekenmerkt door mensen die in groep ervaringen willen delen. Groepsinteractie en ervaringsuitwisseling zijn ook de uitgangspunten van de lerende netwerken van Voka Oost-Vlaanderen. In een lerend netwerk krijgen de deelnemers praktische tips van een expert. Aan deze bijeenkomsten kunnen we een leerrijk bedrijfsbezoek koppelen.

Wat is een lerend netwerk?

Een lerend netwerk is een groep van een 15-tal personen met gelijklopende uitdagingen die op regelmatige basis samenkomen om kennis en ervaringen te delen met elkaar. En dat allemaal in een open, vertrouwelijke sfeer.

Elkaar inspireren staat centraal en dit door maximale ervaringsuitwisseling onder de deelnemers. Verwacht u dus niet aan een éénrichtingsverhaal, maar wel aan een sterk netwerk waarin maximaal interactie zal zijn met andere bedrijven en boeiende sprekers.

Voor Managers & Experts

De kracht van het lerend netwerk voor managers & experts is dat het traject wordt uitgebouwd door een ervaren trainer en dat de deelnemers de sessies invullen volgens de noden en behoeften die ze ervaren op de werkvloer. Elke groep is multisectorieel en niet-concurrentieel samengesteld, wat een heel bijzondere groepsdynamiek genereert. De openheid en spontaneïteit in de groep garandeert inspiratie en verrijking voor alle deelnemers. Er is op het einde van elke bijeenkomst voldoende ruimte voorzien voor netwerkvorming zodat na afloop van het programma uw contact list met een aantal interessante 'peers' is aangevuld.

Een overzicht van de lerende netwerken

Ontdek ze hier

Meer info?

Lore Ott

Jong Ondernemen - Opleidingen

Full bio of Lore Ott

Regine Vyverman

Opleidingen - Arbeidsmarkt

Full bio of Regine Vyverman

Voor Ondernemers

Ondernemers worden bij de groei van hun bedrijf geconfronteerd met heel wat uitdagingen. Het opzetten van een organisatiestructuur, problemen met medewerkers, een management team uitbouwen, internationalisering, sales en marketing, de cashflow,.... Groei leidt tot meer complexiteit en daarom tot meer uitdagingen.

In deze fase is een klankbord van andere ondernemers in eenzelfde fase zeer waardevol. Wij brengen een tiental zaakvoerders samen die in eenzelfde groeifase zitten. Gedurende één jaar komen zij maandelijks samen om kennis en ervaring uit te wisselen onder begeleiding van ervaren mentoren.

Voor elke levensfase

Zet u de eerste stappen als ondernemer? Of heeft u al wat jaren ervaring op de teller? Voor elke levensfase bieden we een traject aan, van startend tot overlatend.

Levensfases

 

bryo

Bryo focust op enthousiast talent met een hoog potentieel en een grote goesting om te ondernemen. Als deelnemer aan Bryo krijg je begeleiding bij alle uitdagingen die op je weg liggen bij de opstart van je eigen startup. Bryo heeft een sterke community werking van 100 Oost-Vlaamse startups met steile groeiambities. Naast de maandelijkse workshops brengen we jou in contact met ervaren ondernemers, experten en potentiële investeerders. Naast hun feedback op jouw idee, project of startup kan je voor individuele vragen steeds terecht bij jouw Bryo coach.

Lees meer

Getuigenis

Plato

Plato biedt je de mogelijkheid om als zaakvoerder jouw bedrijfsvoering onder de loep te nemen en te professionaliseren in één of meerdere managementdomeinen. Op een interactieve manier worden kennis en ervaringen met elkaar gedeeld met de bedoeling maximaal in te zetten op groei en succes. Je kan daarbij rekenen op de coaching van ervaren meter en peters. Enthousiaste kaderleden uit grote bedrijven, coaches en ervaren kmo-bedrijfsleiders delen hun expertise en zijn een klankbord voor jouw ideeën, vragen en knelpunten.

Lees meer

Suzan

Flow

Flow is een intensief algemeen managementtraject voor bedrijfsleiders van middelgrote bedrijven. Via dit traject krijg je de kans om jouw strategische uitdagingen af te toetsen met jouw collega-ondernemers en kan je daarbij rekenen op coachings van een Voka-medewerker en peer-to-peers. 

Lees meer

Flow

Accelero

Accelero is een groeiaccelerator die snelgroeiende bedrijven een jaar begeleid om hun groei duurzaam vorm te geven. 10 zaakvoerders(ondernemer-eigenaars) krijgen in Accelero de kans om de groeipijnen en uitdagingen van hun bedrijf aan te pakken. We richten ons naar ondernemers met de ambitie om duurzaam, over meerdere jaren heen, te groeien met minimaal 20% per jaar. Via een intensief programma, waarbij u kunt rekenen op individuele begeleiding, coaching en het peer-to-peer delen van kennis en ervaringen, maakt u uw bedrijf 'groeiklaar'. 

Lees meer

Getuigenis

Familio

Dit traject geeft familiebedrijven de unieke kans om de familiale overdracht tussen ouders en kinderen ruim op tijd voor te bereiden. Een familiale overdracht is een complex gebeuren met heel wat emotionele, financiële, juridische en organisatorische uitdagingen. Familio maakt deze uitdagingen vanbeide generatiesbespreekbaar en bereidt u, met de hulp van ervaren mentoren en experten, voor op de overdracht van het familiebedrijf. U leert ook uit de ervaringen van andere Familio-deelnemers.

Lees meer

Familio

Transitio

Elke ondernemer staat wel eens stil bij de toekomst van zijn of haar bedrijf. Is de opvolging verzekerd binnen de familie? Of zal het bedrijf worden verkocht aan interne personen of toch externen? En aan welke prijs? Er spelen heel wat vraagstukken die toch een aantal jaren voorbereiding vragen. In dit traject krijgt u als deelnemer inzicht in de verschillende mogelijkheden die een toekomstige overdracht succesvol kunnen maken. In 10 sessies wordt u door ervaren experten uitgedaagd om deze inzichten te vertalen naar uw eigen bedrijfspraktijk. Zo bent u beter gewapend voor toekomstige strategische beslissingen en zal een eventuele verkoop of overname vlotter verlopen.

Lees meer

Transitio

Meer info

Meer info?

Marjolein Haan

Manager Groeitrajecten

Full bio of Marjolein Haan