Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Mechelen-Kempen wil boost geven aan export naar Zuid-Korea en komt met missie
Mechelen-Kempen
Nieuws

Voka Mechelen-Kempen wil boost geven aan export naar Zuid-Korea en komt met missie

Voka Mechelen-Kempen neemt eind dit jaar ondernemers uit Mechelen en Kempen mee naar Zuid-Korea voor een exploratie- en B2B-missie. Een samenwerking met POM Antwerpen. De Voka-Kamer wil zo een boost geven aan de export vanuit de regio naar het land. Vorig jaar was de export vanuit Vlaanderen al goed voor 2,1 miljard euro. "Maar er liggen nog enorm veel kansen voor onze bedrijven. Zuid-Korea staat in de top 15 van grootste economieën ter wereld. En er is nog groei", zegt Petra Van Bouwelen van Voka Mechelen-Kempen.

Directeurs  Dirk Van Genechten en Jen De Clerck
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Trucks met bandenpech moeten on the go worden geholpen’

De vestigingen van Profile blijven toenemen in de Lage Landen. Op enkele decennia tijd is het merkonafhankelijke automotivebedrijf uitgegroeid tot een van de meest gekende onafhankelijke onestopshops voor onderhoud, reparaties en bandenservices.

Zakendoen in Saudi-Arabië: culturele inzichten & praktische tips
Voka nationaal
Nieuws

Zakendoen in Saudi-Arabië: culturele inzichten & praktische tips

Saudi-Arabië, met zijn rijke culturele erfgoed en bloeiende economie, biedt kansen voor internationale zakelijke samenwerking. Echter, het navigeren door de zakelijke arena van dit koninkrijk vereist niet alleen een begrip van de gebruikelijke zakelijke praktijken, maar ook kennis van de lokale cultuur en tradities. Ontdek hoe je effectief kunt communiceren en relaties opbouwen in deze dynamische zakelijke omgeving.

Week Internationaal Ondernemen: Japan is niet het land van de quick wins Sofie Sercu
West-Vlaanderen
Nieuws

Week Internationaal Ondernemen: Japan is niet het land van de quick wins

Japan is – als de op 2 na grootste economie van de wereld met 125 miljoen inwoners – een belangrijke handelspartner voor (West-)Vlaamse bedrijven. Maar vol enthousiasme en met de voet vooruit de deur openbreken als potentiële leverancier, klant of investeerder, blijkt geen goed idee.

Nicolas Wibo van Vlassenroot - Global Ambassador
Vlaams-Brabant
Nieuws

Nicolas Wibo van Vlassenroot - Global Ambassador voor Polen

Nicolas Wibo werkte tweeëneenhalf jaar bij een Brussels auditkantoor voor hij in 2014 toetrad tot Ateliers Vlassenroot. Eerst was hij twee jaar werkzaam als management trainee in Vlassenroot Polen, de grootste buitenlandse vestiging van het staalverwerkingsbedrijf. Sinds 2016 is hij aankoopverantwoordelijke bij Vlassenroot Group, en sinds vorig jaar is hij er ook verantwoordelijk voor de sales, samen met zijn schoonbroer Olivier Blontrock. Nicolas’ ervaring in Polen, maakt van hem de geknipte Global Ambassador voor het land!

Johan Blondeel van Adley - Global Ambassador
Vlaams-Brabant
Nieuws

Johan Blondeel van Adley - Global Ambassador

Johan Blondeel was 4 jaar country manager bij Janssen Pharmaceutica en bijna 20 jaar actief binnen het Britse BP Chemicals – eerst als sales manager polymers Benelux, nadien als general manager PTA-Europe en tot slot als commercieel directeur chemicals Europe – voor hij in 2006 eigenaar en managing director werd van Adley Adhesives. Door zijn jarenlange ervaring in het Verenigd Koninkrijk en kennis van de plaatselijke cultuur is hij de ideale Global Ambassador voor het land.

Jo Vandebergh van Bringme - Global Ambassador
Vlaams-Brabant
Nieuws

Jo Vandebergh van Bringme - Global Ambassador Nederland & Frankrijk

Al in 2006, toen E-commerce nog voet aan de grond moest krijgen in België, hield Jo Vandebergh zich al bezig met de vraag: “hoe kunnen bewoners hun online bestellingen en boodschappen ontvangen als ze niet thuis zijn?” Met de oprichting van Bringme zorgde hij enkele jaren later voor de oplossing.

Mercurio Global Ambassadors: China
West-Vlaanderen
Nieuws

Mercurio Global Ambassadors: China

Internationaal ondernemen brengt een pak vragen met zich mee. Samen met onze Mercurio Global Ambassadors gaan wij tot het uiterste om jouw onderneming internationaal te steunen. Vandaag stellen wij graag onze eerste Global Ambassador aan je voor: Philippe D’heygere is onze Global Ambassador voor China.

Mercurio Global Ambassadors: Verenigd Koninkrijk
West-Vlaanderen
Nieuws

Mercurio Global Ambassadors: Verenigd Koninkrijk

Internationaal ondernemen brengt een pak vragen met zich mee. Samen met onze Mercurio Global Ambassadors gaan wij tot het uiterste om jouw onderneming internationaal te steunen. Vandaag stellen wij graag onze eerste Global Ambassador aan je voor: Michel Vanhoonacker, onze Global Ambassador voor het Verenigd Koninkrijk.