Skip to main content

Activiteiten

Voka gaat maximaal digitaal en digitaliseert waar mogelijk zijn opleidings- en netwerkaanbod. Activiteiten waar face-to-face contact onontbeerlijk is, worden verplaatst naar een latere datum.

ka
  • Online
Opleiding

online opleiding Hoe mijn internationaal business model veranderen in een meer Covid-19 proof model?

Hoera! Na een lange droge Corona lock-down gaan, naast de scholen en de horeca, ook de landsgrenzen weer open. De internationale handel komt weer langzaam op gang. Hoera! Je export team kan er weer volop invliegen (gauw ook weer letterlijk) en die buitenlandse afzetmarkten bedienen.

Online infosessie: wat zijn CO's en ATA's en hoe vraagt u ze aan?
  • Online
Infosessie

Online infosessie: wat zijn CO's en ATA's en hoe vraagt u ze aan?

Exportformaliteiten verlopen steeds meer digitaal. Wil je ook tijd- en verplaatsingskosten besparen? Maak kennis met DigiChambers 2.0. tijdens deze infosessie over digitale Certificaten van Oorsprong. Je krijgt ook tips & tricks om uw oorsprongscertificaten op een correcte manier in te dienen.

Douane wagen
Netwerking

Lerend Netwerk Douane - verantwoordelijken

Vanaf 29 september 2020 start Voka Mechelen-Kempen een lerend netwerk voor douane verantwoordelijken en key douane medewerkers uit verschillende industriële en logistieke bedrijven die internationaal actief zijn. Dit lerend netwerk wordt speciaal opgericht voor bedrijven in de regio Mechelen en Kempen. Het opzet van dit netwerk is: delen en verzamelen van kennis en ervaring met betrekking tot douanegebonden onderwerpen en problematieken, evenals debatteren over actuele en toekomstige douanetrends.  De groep bepaalt zelf de topics die aan bod moeten komen en daarvoor kunnen we douane experten of de overheid zelf uitnodigen. We laten ook ruimte voor het brengen van eigen bedrijfscases en bedrijfsbezoeken.

Activiteit KA
  • Online
Infosessie

Online infosessie: Klinken douanetermen voor jou Chinees? Laat je in twee uurtjes gidsen door de wereld van douane en internationale handel

Je bent internationaal actief, maar voor de douaneformaliteiten heb je een externe partner. Toch word je regelmatig geconfronteerd met vragen, termen en kosten die je niet onmiddellijk kunt plaatsen en die steevast met douane te maken hebben. Misschien kun je je zaken optimaliseren door een beter inzicht in de vaak complexe wetgeving? Of je wilt binnenkort aan de slag bij een logistieke dienstverlener of als ondernemer, actief op de internationale markt, en wil toch wat beslagen aan de start verschijnen? Dit gratis webinar is een kennismaking met de veelzijdige wereld van de grensoverschrijdende handel, met de nadruk op de onvermijdelijke douane-termen en -formaliteiten die daarmee gepaard gaan.

Vlaams - Nederlandse Handelsdag digitaal
  • Online
Netwerking

Online B2B event: Vlaams - Nederlandse Handelsdag

Op 12 oktober 2020 organiseren wij met veel genoegen voor de vijfde keer op rij de Vlaams-Nederlandse handelsdag. Deze editie is digitaal vanwege Covid-19 en de door de overheden genomen Corona maatregelen. Het doel van deze digitale editie van de Vlaams-Nederlandse handelsdag blijft gericht op het stimuleren van grensoverschrijdend zakendoen van Vlaamse en Nederlandse ondernemers. De Vlaams-Nederlandse handelsdag digitaal 2020 bestaat uit een welkomstwoord, een keynote, een inspirerende quiz en een B2B matchmaking. Tijdens de B2B matchmaking kunnen ondernemers digitaal 1-op-1 afspraken met elkaar maken. Ook kan men kennismaken met kennisleveranciers, zowel profit als non-profit kennisleveranciers. Deze kennisleveranciers zijn online ter beschikking voor een informatief gesprek met startende en groeiende ondernemers die nieuwe of verdere stappen willen zetten bij het grensoverschrijdend ondernemen. U kunt zelf uw programma samenstellen naar interesse.

mercurio
Project

Beyond Borders: Zuid-Europa

Belangstelling voor de ruime zakelijke opportuniteiten in Zuid-Europa, meer bepaald in Spanje, Portugal en Italië? Je hebt al een plan, maar je wil deze aftoetsen? Beyond Borders Zuid-Europa biedt je in vier interactieve sessies een combinatie van cases door experten en ervaringsuitwisseling tussen de deelnemers. Als kers op de taart beëindig je het traject met een marktintroductieplan op maat van jouw bedrijf.

Mercurio - Go International
Project

Go International

Denk je eraan een internationale strategie te ontwikkelen voor jouw bedrijf? Dan ben je bij Mercurio Go International aan het juiste adres. Via dit begeleidingstraject stippelen we samen een strategie uit, op maat van jouw bedrijf. Samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf sterk, wendbaar en competitief blijft.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse