Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Welt infosessie: praktijk getuigenis inclusief rekruteren Govi en Upop
Voka Infosessie

Welt infosessie: praktijk getuigenis inclusief rekruteren Govi en Upop

  • Online

Ontdek de praktijk getuigenis van Govi rond inclusief rekruteren en onboarding tijdens deze welt infosessie. 

Programma

Deze Welt infosessie gaat door op woensdag 22 maart van 12.00 tot 13.00 uur, online via zoom.

Wat mag je verwachten van deze infosessie? 

  • Toelichting Welt - Wendbare Loopbanen voor elk Talent
  • Het belang van diversiteit en inclusie
  • Inclusieviteit en diversiteit in de praktijk
  • Casus Govi & Upop: inclusief rekruteren & onboarding
  • Concrete tips en valkuilen

Spreker 

Elke Vervoort, HR manager bij GOVI

&

Khadija Rejdy, founder van UPOP

UPOP ondersteunt bedrijven in het herkennen van die barrières en om deze weg te werken. Het bedrijf is een Antwerpse start-up, opgericht in 2019, en omwille van de covid-crisis nu op volle toeren draaiend. “We zijn innovators die de wereld willen inspireren met een vernieuwde kijk op HR”, legt Khadija Rejdy uit. “In deze tijden van digitalisering, war on talent en constante verandering zal de impact van de juiste mensen op de werkvloer alleen maar groter worden. Maar om goed te presteren moeten mensen zich ook goed in hun vel voelen. Moeten ze in hun kracht staan. Alleen dan kunnen ze die kracht ook omzetten in hun werk. Als covid ons de afgelopen tijd één ding geleerd heeft, is het dat je als bedrijf een veerkrachtige en inclusieve bedrijfscultuur nodig hebt om te overleven.”

Voor wie?

HR verantwoordelijken en zaakvoerders 

Inschrijven

Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht. 

Wil je meer info? Contacteer Simon Brouckaert.

Ontdek meer tijdens ons traject

Deze infosessie kadert in de Welt dienstverlening van Voka. Welt is een gratis HR-traject, we starten op diverse momenten in 2023. Grijp als bedrijf de kans om vanuit een inclusieve benadering te groeien tot een innovatieve, wendbare organisatie.
Meer info over Welt? Ontdek het traject en de opstartdata voor Welt Oost-Vlaanderen! 

Meer info over Welt met 5 sessies

Onze samenleving evolueert permanent. Zo zijn we vandaag met z’n allen diverser dan ooit. Het lijkt dan ook logisch dat de werkvloer moet volgen. Alleen is dat vaak niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. “Bedoeling is dat we bedrijven klaarstomen voor de toekomst door hen tools mee te geven en dat we samen een concreet plan van aanpak opstellen om een divers inclusieve werkplek te creëren”, zegt Khadija Rejdy, CEO van UPOP. In een ideale wereld zijn onze bedrijven automatisch een afspiegeling van de samenleving. Mensen van verschillende leeftijden, gender, seksuele oriëntatie, afkomst en opleidingsniveau zouden er perfect moeten kunnen samenwerken en samenleven. “In de praktijk blijkt dat echter vaak nog een uitdaging te zijn”, vertelt Khadija Rejdy.

Uitdagingen

Volgens Khadija Rejdy is een inclusieve werkplek vooral een werkplek waar iedereen zichzelf kan zijn. “Mensen die zich binnen een bedrijf – om welke reden dan ook – niet thuis voelen of denken buitengesloten te zijn, zijn minder betrokken en doen hun werk minder goed”, vertelt ze. “Dit heeft dan effect op hun productiviteit en werkgeluk, wat vervolgens – bijna altijd – resulteert in een lagere retentie. Werkplekken worden nu ook veel diverser dan vroeger. Gewoon al omdat er meer mensen dan vroeger actief zijn op de arbeidsmarkt, er veel meer vrouwen aan het werk zijn en omdat we ook allemaal langer werken. Hierdoor moeten bijvoorbeeld – veel meer dan vroeger – verschillende generaties veel actiever samenwerken. Maar het is ook een feit dat 2/3 van de jongeren in Antwerpen vandaag een diverse afkomst heeft. Ook dat uit zich op de werkvloer en creëert nieuwe uitdagingen.”

Kansen

Maar uitdagingen zorgen ook voor kansen. “Een studie van McKinsey van 2020 toont zeer interessante resultaten”, weet Khadija Rejdy. “Bedrijven die gendergelijkheid hoog in het vaandel dragen zijn 25% meer winstgevend dan bedrijven die dat niet doen. Inclusief diverse bedrijven zijn zelfs 36% winstgevender. Het loont dus om te investeren in inclusieve diversiteit. Investeer in het creëren van een inclusieve bedrijfscultuur waar men gewaardeerd wordt voor wie men is. Een werkplek waar men open en eerlijk kan communiceren. Waar er gevraagd wordt naar hoe ze zich voelen, wat ze graag willen en hoe ze zich verder willen ontwikkelen. Wanneer mensen in de juiste omgeving zitten, de juiste mindset hebben en over de noodzakelijke tools beschikken, halen ze meer uit zichzelf en dus ook uit jouw bedrijf.”

Logo ESF

Contactpersoon

Simon Brouckaert

Jong Ondernemen - Arbeidsmarkt

Wanneer

Prijs

Gratis

Logo ESF

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.