Skip to main content
Map

Week Internationaal Ondernemen: Italië

Ontdek tijdens deze infosessie alle nuttige informatie en handelsopportuniteiten in Italië, laat je inspireren door een Vlaamse ondernemer die actief is in verkoop naar Italië en breid je netwerk uit met experts die je kunnen helpen bij de eerste stappen.

La Bella Italia is het land van het midden- en kleinbedrijf. Wist je bijvoorbeeld dat als het gaat om designproducten en machineonderdelen Italië de wereldmarktleider is? Besef ook zeker dat zaken doen met Italianen niet op dezelfde manier gebeurt als met andere nationaliteiten. Je zal vooral veel geduld moeten hebben. Hou er dus zeker rekening mee wanneer je plannen maakt om naar daar te exporteren.

Italië is de vijfde economie van de G8, de zevende economie van de wereld gemeten naar BNP en de dertiende op basis van koopkrachtpariteit. Het land is na Duitsland de tweede exporteur van de EU en biedt met haar 61 miljoen inwoners een grote afzetmarkt voor Vlaamse ondernemingen.

Deze infosessie is deel van de 'Week Internationaal Ondernemen', die wordt georganiseerd door Voka Kamers van Koophandel in samenwerking met Flanders Investment & Trade in de week van 20 tot 24 november 2023.

Programma

10.00 uur: Introductie door Voka KvK Vlaams-Brabant

10.05 uur: Toelichting marktinformatie en opportuniteiten in Italië door Flanders Investment & Trade

10.45 uur: Bedrijfsgetuigenis door Vlaamse onderneming met activiteiten in Italië

11.45 uur: Q&A-sessie

12.00 uur: Broodjeslunch 

13.00 uur: Voorziene einde

Spreker

Marleentje Verstreken - Head of Economic and Commercial Delegation of Flanders in Milano - Flanders Investment & Trade

 

FIT logo

Contactpersoon

Tuba Gungor

Adviseur Internationaal Ondernemen - Coördinator Jong Voka

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Vilvoorde
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus