Voka Visit - Bogaert-De Smet - Familiale overdracht

08/11/2018

'Hoe zorg ik voor een vlotte familiale overdracht / overname?'
Bedrijfscase: Bogaert-Desmet

Elke ondernemer staat wel eens stil bij de toekomst van zijn of haar bedrijf.
Is de opvolging verzekerd binnen de familie? Welke rol nemen de verschillende familieleden op zich? En wat zijn de financiële gevolgen voor de familie? Er spelen heel wat vraagstukken die toch een aantal jaren voorbereiding vragen – wij gaan er graag dieper op in tijdens een bezoek aan familiebedrijf Bogaert-Desmet op 8/11.

Snoep

Alles begon in 1911 toen Gustaaf Bogaert begon als spekkenbakker in Sint-Lievens-Houtem. Sinds de jaren '60 zette Johnny als derde generatie de zaak verder, samen met zijn echtgenote Godelieve. Onlangs gaven ze de fakkel door aan Koen en Pieter die al ruim 20 jaar als vierde generatie mee aan het roer staan. Het bedrijf is intussen uitgegroeid tot een volwaardige groothandel in snoepgoed, met mooie merken in de portefeuille zoals Côte d’Or, Confiserie Geldof en Lotus Bakeries en is vooral succesvol met hun eigen assortiment “Bogaert-De Smet” snoepjes.

Koen en Pieter vertellen samen over hoe zij het overnameproces ten gronde hebben voorbereid. Thema’s als het oprichten van een Raad van Advies, en het uitwerken van een familiaal charter komen zeker aan bod.
Jens De Vos, directeur Projecten bij Voka vzw én lid van de raad van advies bij Bogaert-Desmet, neemt tevens deel aan het gesprek, en schetst een theoretisch kader.
We leggen ook even de link naar Familio, een nieuw, vertrouwelijk lerend netwerk voor familiale ondernemers die zich willen voorbereiden op het overdrachts- en overnameproces van hun bedrijf.
Afsluiten doen we met een korte rondleiding in het bedrijf en een gezellig netwerkmoment.

Programma

  • 17.30 – 18.00 u. Ontvangst
  • 18.00 – 18.20 u. Algemene voorstelling bedrijf en boeiende getuigenis over Bogaert-Desmet met focus op de familiale overdracht en continuïteit van het bedrijf
  • 18.20 – 18.40 u. Panelgesprek met familieleden en bestuurslid Jens De Vos, directeur Projecten Voka vzw
  • 18.40 – 19.00 u. Toelichting Familio
  • 19.00 - 20.00 u. Gezamenlijk netwerkmoment en korte rondleiding in het bedrijf


Informatie en inschrijvingen

Inschrijven kan tot 5 november 2018. Meer weten? Stuur een mailtje naar netwerking.gent@voka.be of bel 09 266 14 40.

Partners