Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
 • Netwerkevents
 • Voka Ladies: Leading Ladies in Seafood & Blue economy - Sylvie Becaus & Mona Delagrange

Voka Ladies: Leading Ladies in Seafood & Blue economy - Sylvie Becaus & Mona Delagrange

Ontdek op dit derde Voka Ladies-event de inspirerende wereld van de Leading Ladies in seafood & blue economy tijdens een uniek panelgesprek met Sylvie Becaus en Mona Delagrange. 

In ons panel zetelen Sylvie Becaus, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Visveiling, en Mona Delagrange, oprichtster van Nomet Seaweed Croquettes. Naast een inhoudelijk panelgesprek gaan we ook on site een kijkje nemen en bezoeken we de spiksplinternieuwe incubator in aquacultuur en visserij in Oostende: Marifish.Inc. Intensieve coaching en een ondernemende community voor start-ups en scale-ups staan er centraal. Met onze Voka Ladies-community krijgen we een exclusieve blik achter de schermen.

Leading Ladies in Seafood & Blue Economy

Sylvie Becaus

is gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Visveiling. Afgestudeerd in Toegepaste Economische Wetenschappen en met een omweg via enkele grote multinationals, nam Sylvie het in 2008 op haar om de diversificatiestrategie van de familiale groep in de praktijk te brengen. De logistieke sector was onontgonnen terrein en in tijden van de financiële crisis en de Brexit hebben ze heel wat watertjes moeten doorzwemmen om hun diepvries-/versplatform in rustig vaarwater te krijgen. Sinds 2017 is Sylvie ook verantwoordelijk voor de Vlaamse Visveiling, die ze via verschillende wegen futureproof aan het maken is in een structureel dalende sector.

Mona Delagrange

Nomet werd opgericht door Mona Delagrange in de zomer van 2021, geïnspireerd door haar liefde voor heerlijk plantaardig voedsel. Mona is opgegroeid dichtbij de Belgische kust en had een enorme voorliefde voor garnaalkroketten. Toen ze echter meer leerde over dierlijke landbouw en de milieu-impact van dierlijke producten, nam ze de beslissing om een plantaardig dieet te volgen. Ondanks haar toewijding aan bewuste consumptie, wilde Mona de smaak en het genot van eten niet opofferen. Met dit in gedachten, begon ze aan het creëren van een plantaardige versie van haar favoriete gerecht uit haar kindertijd: de garnaalkroket. Door zeewier als belangrijk ingrediënt te gebruiken, ontwikkelde Mona een recept dat romig, smakelijk en vol van smaak is.

Programma

 • 18.30 uur: Ontvangst met hapje 
 • 19.00 uur: Intro door Voka West-Vlaanderen
 • 19.05 uur: Panelgesprek met Leading Ladies in Seafood & Blue economy - Sylvie Becaus & Mona Delagrange
 • 20.00 uur: Exclusieve blik achter de schermen van de nieuwe incubator - Marifish.Inc
 • 20.30 uur: Wine & dine
 • 22.30 uur: Voorzien einde

Waarom moet jij erbij zijn?

 • Exclusieve blik achter de schermen: Als lid van de Voka Ladies-community krijg je de unieke kans om een kijkje te nemen achter de schermen van Marifish.Inc, een gloednieuwe incubator in aquacultuur en visserij in Oostende. Dit biedt een waardevolle mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de werking en ontwikkelingen binnen deze sector.
 • Panelgesprek met toonaangevende vrouwen in Seafood & Blue Economy: Het programma omvat een panelgesprek met twee leading ladies in de sector: Sylvie Becaus, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Visveiling, en Mona Delagrange, oprichter van Nomet Seaweed Croquettes. Dit biedt een uitgelezen kans om te leren van hun ervaringen, inzichten en visie op de toekomst van de sector.
 • Netwerkmogelijkheden en inspiratie voor ondernemende vrouwen: Naast het inhoudelijke programma is er ook tijd voor informele interactie tijdens de ontvangst en de afsluitende wine & dine. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om te netwerken met gelijkgestemde ondernemende vrouwen en om geïnspireerd te raken door de verhalen en prestaties van de sprekers en medebezoekers.

Kortom, deze sessie biedt een unieke kans om te leren, netwerken en inspireren in een motiverende omgeving met gelijkgestemde vrouwen.

Met dank aan onze partner

Contactpersoon

Sylvie Wybo

Adviseur HR & Arbeidsmarkt

Adres

Marifish.Inc
Wandelaarkaai 7/61
8400 Oostende

Wanneer

Prijs

65 euro (exclusief voor Voka-leden)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke en dit uiterlijk tot 2 werkdagen voor het event. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag