Skip to main content
Map

Voka Connect: Kipco Damaco - Oostrozebeke

Internationalisering kan een belangrijk onderdeel van je groeitraject als onderneming vormen. Export en internationale expansie geven toekomstgericht ondernemen vorm en verankeren de continuïteit van je business buiten de grenzen. Maar internationaliseren doe je niet zomaar: context, cultuur, regelgeving,... zijn vaak helemaal anders. Je bereidt je dus maar best goed voor als je nieuwe markten wil betreden.

 

Voor deze Voka Connect rond internationalisering zijn we te gast bij een expert in succesvol internationaal ondernemen. Kipco-Damaco produceert en levert vlees dat door anderen wordt verwerkt tot eindproduct, en verlegt nu ook de grenzen naar andere voedingsproducten zoals diepgevroren frieten (onder private label) of nuggets.

Ze verleggen niet alleen de grenzen van hun product, maar ook letterlijke grenzen: als relatief onbekende speler in de West-Vlaamse kmo-markt hebben ze in een kleine 40 jaar een opmerkelijke internationale expansie gevoerd. Vandaag heeft Kipco-Damaco 11 saleskantoren wereldwijd en exporteert het bedrijf naar liefst 155 landen in alle uithoeken van de wereld. In 2022 werd het voor dit indrukwekkende internationale parcours bekroond met de prijs Leeuw van de Export.

Iris Vandaele, Commercial & Marketing Director, en 2de generatie van dit familiebedrijf, deelt in deze Voka Connect wat internationaal ondernemen voor hen betekent en hoe dit hun groei meebepaalt. Ze laat zien hoe ze hun internationale strategie vormgeven, samen met interne medewerkers, sales kantoren en derde partijen. Ook de uitdagingen gaat ze niet uit de weg. Je verneemt uit de eerste hand waarmee je rekening moet houden bij het betreden van nieuwe markten en hoe je kan groeien in een complexe globale context. 

Programma

  • 18.30 uur: ontvangst
  • 19.00 uur: Kipco-Damaco, internationale expansie en aanpak
  • 20.00 uur: netwerking

Spreker

Iris Vandaele is Commercial & Marketing Director en maakt deel uit van de 2e generatie. Zij leidt de onderneming samen met haar broer Bruno Vandaele. Als commercieel verantwoordelijke stippelt zij de lijnen van de expansiestrategie uit en staat ze mee aan de wieg van hun internationale succes.

Doelgroep

Voor zaakvoerders, CEO's en plant managers van kmo's.
Voka Connect is exclusief voor Voka-leden. 

Ontdek bij welke andere topbedrijven we in 2023 met Voka Connect nog te gast zijn!

Contactpersoon

Mathijs Van Loo

Member Services/Relatiebeheer

Adres

Kipco-Damaco
Dentergemstraat 164
8780 Oostrozebeke

Wanneer

Prijs

65 euro (exclusief voor Voka-leden)

Voorwaarden

Exclusief voor ondernemers, zaakvoerders en plantmanagers van kmo's met 1 of meerdere medewerkers.

Annulatie kan uiterlijk tot 24 uur voor aanvang van het event. Bij laattijdige annulatie zal de volledige deelnameprijs aangerekend worden.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag